:

Ezért vizsgálódik Musk ellen az EU

Vizsgálatot indított az EU az X (lánykori nevét Twitter) ellen, mivel a gyanú szerint megsértette a digitális szolgáltatásokról szóló törvényben foglalt kötelezettségeket.

E az első ilyen vizsgálat, hogy bevezették a digitális szolgáltatásokról szóló törvényt (DSA), a fókuszában a kötelezettségek feltételezett megsértése áll – írja a Reuters.

A tavaly novemberben hatályba lépett DSA előírja, hogy a nagy online platformok és keresőmotorok fokozottan lépjenek fel az illegális tartalmakkal és a közbiztonságot fenyegető veszélyekkel szemben. Felszólítja ezeket a szolgáltatásokat, hogy védekezzenek a manipulatív technikák ellen.

Több ebből Ennyivel emelkedhet jövőre Orbán Viktor fizetése Ünnepi hangulat lesz a héten a benzinkutakon

Az EU vizsgálata elsősorban arra fog összpontosítani, hogy a közösségi médiavállalat hogyan kezeli az illegális tartalmak terjedését a joghatóságán belül, és mennyire hatékonyak az információmanipuláció ellen bevezetett intézkedések.

Az Európai Bizottság októberben felszólította az X-et, hogy szolgáltasson adatokat arról, mit tettek a dezinformációk visszaszorításáért, miután az izraeli-Hamász konfliktus kitörése után álhírek terjedtek a közösségi platformon.

Az X mellett több azon nagy technológiai vállalat is ki van téve a DSA fokozott ellenőrzésének.

A Meta, a TikTok és az Alphabet vállalatok is kaptak leveleket Thierry Bretontól, az EU belső piacért felelős biztosától. Csak az X kapott hivatalos információkérést a DSA alapján. Musk vitatta Breton vádjait a dezinformációval kapcsolatban.

The post Ezért vizsgálódik Musk ellen az EU appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés