:

Ilyen hatása már biztos lesz Erdogan látogatásának

Ma érkezik a török elnök, Recep Tayyip Erdoğan Budapestre. Nemrég volt itt, de úgy tűnik, van mit megbeszélni. Egy hatása már biztos lesz az egynapos látogatásnak.

Egy napra Budapestre érkezik a török elnök a török-magyar kulturális évad kezdetére, a két ország diplomáciai kapcsolatfelvételének századik évfordulója alkalmából. Kicsit bedugul a város, mutatjuk, mire kell figyelni.

Bedugulhat a város

A BRFK figyelmeztetése szerint a város több pontján várhatóak lezárások, tilos lesz parkolni a város több útvonalán éjfélig.

Tilos megállni:

Olof Palme sétányon a Hősök tere és a Verona angyalai utca között, Állatkerti körút mindkét oldalán a Hősök tere és a Gundel Károly út között, Andrássy út páros oldalán az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, Attila út mindkét oldalán a Szarvas tér és a Dózsa György tér között, Dózsa György téren az Attila út és a Palota út között, Palota út mindkét oldalán, Dísz tér teljes területén, Műegyetem felső rakparton a Petőfi híd felé vezető sáv mindkét oldalán, Máriássy utca mindkét oldalán, Hunyadi János út mindkét oldalán a sorompó és a Dísz tér között, Budavári Palota Oroszlános udvarban a kapu bal oldalán.

További részletek a BRFK honlapján.

Miről lesz szó?

Egeresi Zoltán Törökország-kutató szerint a találkozón lesz “svédezés”, Gáza ügye viszont kevéssé kerül elő.

Az InfoRádióban azt mondta, rengeteg tárcaközi megállapodás fog születni a nap során, és a svéd NATO-csatlakozás is elő fog kerülni a különböző kérdések között. Át fogják tekinteni a gázai eseményeket is, ezen túlmenően alapvetően a gazdasági együttműködés lesz a célkeresztben.

Erdoğan legutóbb az augusztus 20-i tűzijátékot nézte végig Orbán Viktorral, akkor az atlétikai vb alatt energiaellátási ügyekről is beszéltek.

The post Ilyen hatása már biztos lesz Erdogan látogatásának appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés