:

Karácsonyra szépséget és kényeztetést? Van 5 jó tippünk!

Karácsonyra szépséget és kényeztetést? Van 5 jó tippünk!

Mutatunk néhány kiváló, szépségápolással kapcsolatos terméket, amely akár ajándékként is beválhat nőknek és férfiaknak egyaránt.

A szépségápolás terén a profik verhetetlenek, de az üstökösként száguldó világunkban előfordul, hogy az embernek egyszerűen nincs se ideje, se kedve, se energiája elugrania kozmetikushoz, fodrászhoz, borbélyhoz vagy masszőrhöz.

Ezt ügyesen vették észre igen sokan, hiszen ma is rengeteg cég kínál olyan termékeket, amelyek segítségével otthon is ápolhatjuk, kényeztethetjük testünket. Közöttük természetesen megtalálhatóak az elektronikai eszközök gyártói is, amely konszernek mára gigantikus választékot építettek fel ilyen jellegű eszközökből.

E készülékek hagyományosan nagy slágernek számítanak az ünnepi időszakban, hiszen ajándékként is kiválóan beválhatnak. Pontosan a már említett hatalmas választék miatt senkinek nincs könnyű dolga, ha ilyen eszközök vásárlására kerülne a sor.

Ezen próbálunk segíteni most, hiszen cikkünkben ajánlunk öt olyan terméket, amelyekkel találkoztunk már, amelyeket kipróbálhattunk, tesztelhettünk és amelyekkel nem nagyon lehet melléfogni a tapasztalataink szerint.

Ezúttal is kiemelt szempont volt, hogy megpróbáljunk több árkategóriát is érinteni, így aki nem akar sokat költeni, az is találhat kedvére való darabot.

Masszázspisztoly

Kezdjük egy különleges darabbal, a meglehetősen furcsa nevű Xiaomi Massage Gun, azaz Masszázspisztoly névre hallgató termékkel. Az első pillantásra egy mini csavarbehajtónak tűnik, azzal a különbséggel, hogy az orrán egy masszív labda található. Ezzel lehet átdögönyözni minden porcikánkat, és az az igazság, hogy a dolog teljesen jól működik.

A masszázspisztoly szuper ajándék lehet. Kép: Xiaomi.

Maga a készülék kicsi és könnyű. A fogása kényelmes, nem fárad el tőle a kéz, elrontani pedig nem lehet semmit. Egy fárasztó nap végén hamar képes feldobni az embert, és sportolás előtt, valamint után is hasznos lehet, hiszen segítségével gyorsan ellazíthatóak az izmok.

Kicsi, könnyű, kényelmes. Kép: Xiaomi

Én súlyos izomsérülés utáni rehabilitáció során is használtam, és pszichésen is biztos sokat segített. A 35 000 forintot kóstáló Xiaomi Massage Gunt nem kell a hálózati áramforráshoz csatlakoztatni, hiszen akkumulátorról kapja az energiát. Háromféle sebességfokozatban használható, és ugyanennyi fej található a dobozában, aminek köszönhetően jó eséllyel mindenki talál olyan üzemmódot, ami passzol az elvárásaihoz. Bárkinek mutattam, mindenkinek nagyon tetszett.

A masszázspisztollyal tényleg nem nagyon lehet mellé lőni a fa alatt, kivéve akkor, ha olyannak ajándékozzuk, aki már rendelkezik ilyen masinával.

Svájci bicska a fejre

A Panasonic Multishape jelenleg az egyik legsokoldalúbb fürdőszobai eszköz, hiszen egyszerre borotva, szakállvágó, hajnyíró, trimmelő és fogkefe. A termék lelke, egy Star Wars fénykard markolatához hasonlító központi egység, amely tartalmazza a motort, a kezelőpanelt és az akkumulátort, és a speciálisan kialakított csatlakozó segítségével lehet ráilleszteni a különféle modulokat.

A Panasonic Multishape egy igazán sokoldalú masina. Kép: Panasonic

Ez a koncepció lehetne totális zsákutca is, de a dolog teljesen jól működik. A fogása kényelmes, az akkumulátor kapacitása kellően nagy, az említett kiegészítők, fejek pedig egyszerűen cserélhetőek, valamint használat közben nem rázkódnak, stabilak. Ha pedig nincs rájuk szükség, akkor egyszerűen elpakolhatóak.

Borotvaként is bevethető. Kép: Panasonic

És ez a legjobb az egészben, hogy a 43 000 forintba kerülő modell sokkal kevesebb helyet foglal, mintha minden feladatra lenne egy külön eszközünk és még a töltőkkel sem kell egyszerűen vacakolni. A Panasonic Multishape természetesen vízálló, egyszerűen tisztítható, és mivel kompakt, ezért utazásokra is el lehet vinni.

Arckényeztetés

A svéd Foreo is hasonló területet, egészen pontosan az arcot és a nyakat célozta meg a FAQ 102 névre hallgató termékével. A különbség viszont, hogy ez a masina kizárólag a bőrrel foglalkozik, azzal viszont igen sokoldalúan, ez nem is lehet kérdés.

Az arc és a nyak a Foreo FAQ 102 birodalma. Forrás: Foreo

Található az orrán egy halom RGB LED, amelyek fényterápia elvégzését teszik lehetővé. Emellett képes melegíteni, masszírozni is, sőt megkapta a Foreo nagy fegyverét, amely kis feszültségű áramütések tömegével készteti szinte érzékelhetetlen mozgásra az arc izmait.

A fényterápia az egyik fegyvere. Kép: Foreo

A kicsi, rém dizájnos, 230 000 forintba kerülő Foreo FAQ 102 kezelése egyszerű, hiszen egy appon keresztül lehet módosítani a beállításokat, valamint itt találhatunk oktatóanyagot arról, hogy hogyan is kell, illetve lehet bevetni hatékonyan a készüléket. A tapasztalataink alapján már néhány alkalom után látszik, érződik a kezelések eredménye, azaz feszesebb, rugalmasabb és finomabb tapintású lesz a bőr, illetve úgy általában jó közérzetet okoz a használata.

A fény ereje

A Philips Lumea első pillantásra egy bumfordi, 80′-as évekből ránk maradt hajszárítóra hasonlít, azonban teljesen más feladatot szántak neki. A küldetése ugyanis, hogy eltávolítsa a szőrszálakat, ráadásul hosszú időre, és fájdalommentesen. Ennek érdekében nem tradicionális késeket, illetve pengéket használ, hanem fényt!

Philips Lumea a síma bőrre megy rá. Kép: Philips

Az IPL villanófényes technológia a készülék nagy extrája, amely meggyengíti a szőrszálakat, és a szőrtüszőket. Ennek eredményeképpen a szőr természetes módon kihullik, és lelassul az újranövekedés. Már három kezelés után érzékelhető az eredmény, a használata nagyon egyszerű, hiszen egy beépített szenzor érzékeli a bőr típusát, és annak megfelelően az elektronika automatikusan módosítja a paramétereket. A Philips Lumea is okos, hiszen egy telefonos alkalmazáson keresztül is követhető a működése, illetve lehet variálni a beállítások között, az ára pedig 188 000 forint.

A mosoly mindennél többet ér

Az elektromos fogkefe tipikusan olyan eszköz, amiről az ember azt gondolja, hogy felesleges luxus, amíg ki nem próbálja. Utána pedig nem érti, hogy hogyan tudott nélküle élni. Egy megfelelően működő készülék ugyanis azonnali életminőség javulást eredményez.

A fogkefével karácsonykor sem lehet hibázni. Kép: TrueLife

E termékkategóriában már alacsonyabb áron is találkozhatunk életképes darabokkal. Ilyen például a TrueLife Sonic Brush, amely már 17 000 forintért megvásárolható. A modell szónikus eljárásra épül, azaz a kefe nagy frekvenciával, percenként 70 000 mozgással oszcillál, és hatékonyan tünteti el a lepedéket, pigmentfoltokat, valamint a káros baktériumokat.

Ráadásul még a fogzománcot is kíméli, amit a hagyományos forgófejű modellek nem mindegyike mondhatja el magáról.

A használatához nem kell a konnektorba dugni, hiszen rendelkezik beépített akkumulátorral. Jár mellé egy tok, és így nyaralni vagy akár az irodába is viszonylag egyszerűen el lehet vinni. A dobozában három fej is megtalálható, ami még a lényegesen drágább vetélytársai esetében sem számít az alapkiszerelés részének. De ennél is fontosabb, hogy a gyakorlati próba során azt realizáltam, hogy tényleg egy életképes modell. Nem ugrál a fej, nem fröcsköli szét a fogkrémet, és megbízhatóan végzi a dolgát.

The post Karácsonyra szépséget és kényeztetést? Van 5 jó tippünk! appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés