:
Breaking News

Itt a tévé, ami kiállja a gyerekszobák viszontagságait, és még építeni is lehet rá

Itt a tévé, ami kiállja a gyerekszobák viszontagságait, és még építeni is lehet rá

Már Magyarországon is elérhető az ukrán tévégyártó, a Kivi kifejezetten a gyerekeknek szánt, Kivi KidsTV névre keresztelt televíziója, aminek a megalkotásakor kiemelt figyelmet kaptak a célcsoport speciális igényei, de még az is, hogy általában mi történik egy gyerekszobában. Ennek megfelelően a készülék képernyőjét egy temperált üveg védi, ami könnyedén kibírja az olyan behatásokat, mint egy neki repülő labda, vagy bármilyen más játékszer, viszont ha valamilyen módon mégis sikerülne kárt tenni a kijelzőben, azt a gyártó a vásárlást követő három évig garanciálisan javítja.

Szintén fontos tervezési különlegesség, hogy a készülék lábait már eleve a fém kerethez rögzítették, ráadásul egy külön lemezzel is csatlakoznak egymáshoz, ami egy külön felszerelhető talppal rendelkező tévénél sokkal nagyobb stabilitást biztosít.

Fellökni, leverni, egy focilabdával a szekrényről lerúgni a lábáról ezt a készüléket nem nagyon lehet,

már csak azért sem, mert a tévéhez járó speciális matricákkal a készülék talpai rá is ragaszthatók arra a felületre (szekrény, asztal stb.), ahové szeretnénk elhelyezni a kijelzőt. A keret külső része és a talp ráadásul olyan bütyköket kapott, amik kompatibilisek a LEGO kockákkal, így a készülék kinézete a gyerekek által tetszés szerint egyedi mintával díszíthető, vagy akár ki is egészíthető kreatív építményekkel.

Kivi

Ami a technikai paramétereket illeti, nem szabad csodát várni, a Kivi KidsTV nem veszi fel a versenyt napjaink okostévéivel, ugyanakkor egy gyerekszobában jó eséllyel nincs is szükség Dolby Atmos hangzásra, 4K felbontásra és HDR támogatásra.

A tévé 32 hüvelykes kijelzője maximum Full HD felbontás megjelenítésére képes, méghozzá 60 Hz-es képfrissítés mellett, az operációs rendszer pedig Android 11 alapú, így az eszközre nemcsak a legnépszerűbb (gyerekprofillal is használható) streaming szolgáltatások (Netflix, Disney+, HBO Max stb.) érhetők el, de több száz egyéb alkalmazás is, köztük egyszerűbb videójátékok. A készülék akár hangutasításokkal is vezérelhető, továbbá a felnőttek számára elérhető a szülői felügyelet funkció, amivel egyrészt testre szabható a megjeleníthető tartalom, illetve még az is, hogy a gyerekek egy nap mennyi ideig és mikor használhatják a televíziót.

Az egyedi távirányítóval érkező, a szemet kímélő alacsony kékfény-technológiával működő és éjszakai fényt is biztosító Kivi KidsTV hazánkban decembertől elérhető a hazai áruházakban, méghozzá 130 ezer forint körüli árcédulával.

The post Itt a tévé, ami kiállja a gyerekszobák viszontagságait, és még építeni is lehet rá first appeared on 24.hu.