:

Itt a felmentett kórházigazgatók listája

Az érintettek között van két országos intézet vezetője, 7 megyei és 15 városi kórház igazgatója.

Két tucat kórházvezetőt menesztett a belügyminiszter és a megbízott Országos Kórházi Főigazgató szerdán. Az érintettek között van két országos intézet vezetője, 7 megyei és 15 városi kórház igazgatója.

A Népszava megkérdezte a minisztériumot, de az nem árulta el a neveket. Ugyanakkor jónéhányat a lap mégis megtudott, és közzé is tette.

Az országos intézetek vezetői közül

Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, és Poór Gyula, az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgatója érintett.

Őket azért mentették fel, mert elérték a nyugdíjkorhatárt.

A Népszava információi szerint a Fejér megyei kórház éléről távozni kényszerül Bucsi László is. Mint emlékezetes, ő volt az a kórházi vezető, aki Covid-járvány idején megtörte a nyilatkozati tilalmat és egy videointerjúban beszélt arról is, hogy az intézményben lélegeztetőgépre kerülő betegek 84 százaléka meghal.

A lap szerint távoznia kell intézménye éléről Töreki-Vörös Ibolyának, a Veszprém megyei kórház főigazgatójának, akit alig több mint három éve neveztek ki. Felmentették a Nógrád vármegyei kórház vezetőjét, Szabó Gézát is. A Balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatóját, Veress Gábort is felmentették. És ez történt a balassagyarmati kórház vezetőjével, Tóth Judittal is.

A városi kórházak vezetői közül távozik

Kerekes László, a dombóvári Szent Lukács Kórház, Havrilla Gyula a pápai, Viniczai Zoltán a csornai, Varjú János az oroszlányi, Csiki Zoltán a jászberényi, Vermes Tamás a zirci, Weisz Péter a gyöngyösi, Kanász Gábor a tatabányai, Németh Csaba a szekszárdi, Prosszer Ottó a kisbéri, Barcza Zsolt a bonyhádi, Tóth Gábor a kazincbarcikai, Jobbágy Lajos a dunaújvárosi, Boczek Tibor a pásztói, Rudner Ervin pedig a szolnoki MÁV-kórház vezetői székéből.

Az intézmények élére pályázattal választanak új vezetőket. A felmentetteket hétfőn értesítette a Belügyminisztérium személyzeti osztálya, hogy szerda délben várják őket Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárhoz megbeszélésre, írta a Népszava.

The post Itt a felmentett kórházigazgatók listája appeared first on Forbes.hu.