:
Breaking News

Csaknem kétmillió Teslát hív vissza azonnal Elon Musk

Korlátozniuk kell a járművekben az Autopilot funkció használatát, miután mintegy 1000 olyan baleset történt, amelyek során ezt aktiválták. 

A Tesla visszahívja az Egyesült Államok útjain közlekedő csaknem 2 millió autóját, hogy korlátozza az Autopilot funkció használatát, miután csaknem 1000 olyan baleset történt, amelyek során ezt a lehetőséget aktiválták – írja a CNN.

A visszahívást a Teslának küldött, az amerikai National Highway Traffic Safety Administration által közzétett levélben hozták nyilvánosságra. Eszerint

a Tesla beleegyezett egy jövő kedden kezdődő, vezeték nélküli szoftverfrissítésbe, amely limitálja az Autosteer funkció használatát, ha a vezető többszöri felszólításra sem bizonyítja, hogy készen áll az autót újra irányítani, miközben a funkció be van kapcsolva.

A visszahívás két nappal azután történt, hogy a Washington Post részletes vizsgálatot tett közzé, amely legalább nyolc olyan súlyos balesetet, köztük néhány halálos balesetet is talált, amelyekben az Autopilot funkciót eleve nem kellett volna bekapcsolni.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hatóság (NHTSA) már több mint két éve vizsgálja az Autopilot és az Autosteer funkcióval kapcsolatos balesetekről szóló jelentéseket az Egyesült Államokban. A vizsgálati eredmények szerint: amikor a vezetők nem vesznek részt teljes mértékben a vezetésben és nem állnak készen arra, hogy bármikor átvegyék az autók irányítását, jelentősen megnövekedhet a balesetek kockázata.

A szoftverfrissítésekről a Tesla levelet küld az autótulajdonosoknak, amelyben értesíti őket a változásról.

Mindez épen egy héttel azután történik, hogy kipakolt a Tesla volt dolgozója, aki 100 gigabájt méretű adatcsomagot szivárogtatott ki az elektromos autógyártó cég belsős anyagaiból. A volt alkalmazott szerint a Tesla által használt mesterséges intelligencia nem biztonságos.

The post Csaknem kétmillió Teslát hív vissza azonnal Elon Musk appeared first on Forbes.hu.