:
Breaking News

Nem kellett buszpályaudvar a Déli pályaudvarnál lakóknak, most valami más épül a régi sínek helyén

Hamarosan megkezdődhet a Déli pályaudvar felhagyott ipari területének megújítása, a területen várhatóan rekreációs park lesz

– jelentette be szerdán az I. kerületi polgármester, a párbeszédes V. Naszályi Márta (Párbeszéd) a Fővárosi Közgyűlés ülése előtti sajtótájékoztatón. A tervezett rekreációs park végső kialakítása közösségi tervezés után valósulhat meg.

A Déli pályaudvar területének a MÁV mellett a Budavári Önkormányzat is tulajdonosa, a MÁV azonban szeretné felújítani az épületet, ehhez pedig egyszerűbb, ha az egész területnek egy tulajdonosa van, így a MÁV kezdeményezte a tulajdonosi viszonyok rendezését – ismertette a polgármester.

Ez azt jelenti, hogy a MÁV a Mészáros utcával szomszédos 8 ezer négyzetméteres területet ajánlotta fel, ennek felét csereként, felét kedvezményes áron megvételre. A közgyűlés december 7-ei ülésén egyetértés volt abban, hogy ezt az ajánlatot el kell fogadni, így hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások, ismertette V. Naszályi Márta.

A Telex korábban megírta, hogy a régi sínek helyére korábban szabadidőközpontot, utána buszpályaudvart terveztek. Utóbbitól viszont teljesen kiakadtak a helyiek, tiltakozásuk hatására le is került a napirendről.

A borítóképen a Déli pályaudvar 2020. március 19-én.

(MTI)

The post Nem kellett buszpályaudvar a Déli pályaudvarnál lakóknak, most valami más épül a régi sínek helyén appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés