:

Liptai Claudia: Állandóan rettegek a pénztelenségtől

Liptai Claudia: Állandóan rettegek a pénztelenségtől

A színésznő-műsorvezető a karácsonyi Forbes Flow All Stars 2023 színpadán beszélt arról, hogyan tud ennyi szerepben helytállni, miből szerzi az energiát, és milyen céljai vannak.

Én állandóan rettegek a pénztelenségtől, félek a haszontalanságtól. Attól, hogy többé nem kellek – fogalmazott a Flow All Stars 2023-on Liptai Claudia. Az idei Forbes celeblista 7. helyezettje édesanya, feleség, podcastol, színházban játszik, televíziós műsorok állandó szereplője és műsorvezetője, miközben elindult a Clauságok című önálló estje is, amivel országos turnéra is ment. 

A műsorvezető-színésznő Musch Rozinával, a Forbes Makers szakmai vezetőjével beszélgetett karácsonyi színpadunkon arról, hogyan lehet ennyi szerepben helytállni, miből szerzi az energiát, és milyen céljai vannak. Claudia elmondta, tavaly jött el egy afféle középkori válság nála. Fél a visszautasítottságtól, valamint attól, hogy már nem hívják. Amikor otthagyta a TV2-t, részben abbahagyta a tévézést, valamit elvesztett a korábban 20 évig őt repítő flowból, és ez újabb lendületet adott ahhoz, hogy visszaérjen a színházhoz és kipróbálja magát ezer más dologban is.

Liptai Claudia a Forbes Flow All Stars 2023 színpadán Fotó: Fekete Csaba

Claudia egyébként már a tavaszi Forbes Power Women’s Summiton is őszintén beszélt rossz családi mintáiról, és arról, hogy ezek sokáig a magánéletében is visszaköszöntek: a sokadrendűség és az önalávetés kéz a kézben járt a „kelleni akarás” érzésével, aminek levetkőzésében több évnyi terápia segített neki. Mikor felmerült a kérdés, mi hozza el a változást, Claudia egyértelmű választ adott: le kell menni a legmélyére, a poklok poklára, hogy aztán újra felépíthessük önmagunkat.

A színésznő most sem játszotta meg magát, nyíltan kimondta, bántalmazó, erőszakos családból, és mélyszegénységből származik, emiatt életét állandó megfelelési, avagy tetszési kényszer volt benne. És mivel nem érezte magát szép gyereknek, kövér is volt, a humort választotta fegyveréül, hogy elnyerje a környezete szívét. Azt is mondta, egy időben „pokolian rossz gyerek” volt, de közben mindig jókislány is, aki senkinek sem akar csalódást okozni. Nehezen mond nemet, mindig fél, hogy azzal megbánt valakit.

És hogy előfordult-e, hogy emiatt méltatlan helyzetekbe ment bele?

„Soha, semmit nem bántam meg – szerintem nincs olyan, hogy méltatlan helyzet. Kurva nem voltam. Nagyon szerettem volna dubajozni, de a kutyának nem kellettem”

– humorizált, komolyra fordítva is megismételve, minden munkájára és döntésére, a Playboy-szereplésére is büszke. 

„Nálam a pénz mindig főnök volt”

– utalt a személyiségét formáló egzisztenciális szorongására. De azt is kiemelte, hogy tudja, amit elvállal, az nem tud méltatlan vagy vállalhatatlan lenni, mert maximalista, mindenből kihozza a legtöbbet, amit lehet. Ezért sem bánja, hogy ennyi mindent csinál, a pörgés még inkább inspirálja, és szó szerint mindent akar: „Én vagyok a Mikulás, van nekem hét rénszarvasom, tudom őket hajtani”.

A sikert sem a megelégedettség érzését váltja ki Claudiából, sőt, neki valójában az a sikerérzés, hogy végig tud valamit csinálni. Ahogy a karácsonyi ajándéknak, úgy a dicséretnek is nehezen tud örülni, viszont amikor azt kapja reakcióként az estjei után, hogy milyen sokat adott azzal, ennyire megdöbbentően őszinte, az jól esik neki.

A színész-műsorvezető azt is elmondta, nincs jóban az élet múlásával, sőt, arra jött rá, hogy „azért öregszünk csúnyára, hogy a végére már ezt már nézni ne akarjuk”. Mégis úgy gondolja, röhej, hogy az ötvenes embereket más idősnek gondoljuk, és a következő nagy projektjének épp azt tartja, hogy felkarolja az 50-es nőket.

Rozina búcsúkérdésére: meddig tartana ki az eddig általa megteremtett egzisztencia, ha mostantól nem csinálna semmit, Claudia rávágta:

„Ezzel az életstílussal… Január 10-ig”.

The post Liptai Claudia: Állandóan rettegek a pénztelenségtől appeared first on Forbes.hu.