:

Mobil kütyüt karácsonyra? Miért ne! Van 5 szuper tippünk

Mobil kütyüt karácsonyra? Miért ne! Van 5 szuper tippünk

A hordozható eszközöket imádják az emberek! Mutatunk néhányat, amelyek ajándékként is beválhatnak. Kézikonzol, fülhallgató, tablet, laptop és sportkarkötő a válogatásunkban.

2023-ra oda jutottunk, hogy a telefonok mellett a különféle hordozható elektronikai eszközök a modern ember mindennapjainak szerves részévé váltak. Arról lehet vitatkozni, hogy ez jó-e vagy sem, arról viszont nem, hogy az ilyen berendezések irgalmatlanul népszerűek hazánkban is. Nem csoda, hogy az év végi ajándékozós ünnepeknél ezek is nagy slágernek számítanak. De, az is tény, hogy óriási kihívás a gigantikussá puffadt választékból kiválasztani a tényleg használható, akár jó ár/érték arányú modelleket!

Ebben segítünk most ezzel a cikkel, hiszen rengeteg mobil kütyüt kipróbálhattunk az idei évben is, és saját tapasztalatok alapján tudunk ajánlani épkézláb darabokat.

Sportkarkötő – Xiaomi Smart Band 8

Sportkarkötőből jól el vagyunk látva, hiszen a választék hatalmas, azonban számos készülék egyszerűen nem mér elég pontosan. A tapasztalataink szerint viszont a Xiaomi Smart Band 8 e téren kiválóan teljesít. Közel 150 különféle aktivitási formát képes megkülönböztetni, a szenzorai által mért információk pedig bármikor, bárhonnan lekérhetőek.

Xiaomi Smart Band 8. Kép: Xiaomi

Az elődeihez képest kicsit finomítottak a dizájnon is, így egy fokkal szemrevalóbb azoknál. A tömege alig érződik, hosszú órák után sem válik kényelmetlenné.

Hordható a nyakban medálként, illetve jár egy kis klipsz segítségével akár a cipőre is felerősíthető.

Víz-, por- és ütésálló, a kijelzőjének képminősége jobb lett, és a fenyerő kellően magas ahhoz, hogy akár napfényben is látható maradjon a képernyő.

Végre már tud magyarul is a menürendszer, ami sokaknak fontos lehet, mint ahogy az is, hogy az üzemidő akár a 16 napot is elérheti egyetlen töltéssel. Ez nem az a termékcsoport, aminél a dizájnban sok újdonságot lehetne mutatni, de ettől még tény, hogy a gömbölyded készülékház jól néz ki, és számos különféle szíj pakolható rá. Kínál néhány okos funkciót is, azonban ezek nem az erősségei, de hát az ilyen sportkarkötőket alapvetően nem is a smart szolgáltatások miatt keresik az emberek. Szóval ez tényleg egy abszolút korrekt termék, és az ára sem vészes, ugyanis már durván 20 000 forintért haza lehet vinni.

Fülhallgató – Technics EAH-AZ60M2

A nagy nevű, patinás gyártó három évvel ezelőtt lépett színre az első saját, valódi vezeték nélküli fülhallgatóival, azonban azok hangminőségével meglepő módon akadtak problémák. Az idén piacra dobott modellektől emiatt lehetett tartani kicsit, viszont a friss termékek, köztük a Technics EAH-AZ60M2, viszont abszolút pozitív csalódást okoztak.

Technics EAH-AZ60M2. Kép: Technics

E modellnél végre már nincs hiányérzete az embernek a basszusok terén, a gazdag, telt mélyek pedig stabil alapot teremtenek a jó megszólalás megteremtéséhez.

Hanghibák nincsenek, a hangerő kellően nagy, a hangminősége tényleg kifogástalan. Odafigyeltek a dizájnra is, így kényelmes, stabilan ül a fülben, nem akar állandóan kipotyogni onnan.

A dizájn szuper, hiszen a termék megjelenése kifejezetten elegáns, és a kezeléssel sincs gond. Az akksi hét órányi működésre elegendő energiával képes ellátni, ami messze van az ideálistól még mindig, viszont e téren még így is lefőzi a legtöbb riválisát. Durván 60 000 forintot kell érte letenni az asztalra, amivel egy picit drágább, mint a nagy átlag, viszont a tudásával is kiemelkedik a tömegből.

Kézikonzol – Asus ROG Ally

Az alapvetően játékra szánt mobil eszközök piaca felpörögni látszik, hiszen a közelmúltban több versenyző is belépett erre a területre. Az idei év legnagyobb durranását ezen a fronton az Asus produkálta, a ROG Ally fantázianevű termékével, ami egy igazán jól sikerült darab lett.

A termék kellően erős, és ha valaki még ennél is többre vágyik, akkor rádughat egy nagy teljesítményű külső videókártyát is.

Még a legújabb játékok is gond nélkül futnak rajta, a beépített kijelző által produkált képminőség remek, hiszen a felbontás kellően nagy, és a nagy képfrissítési ráta miatt a mozgásmegjelenítés is hibátlan.

Ez utóbbi kritikus pont az ilyen jellegű termékeknél, de az Ally gond nélkül megugrotta ezt az akadályt. A kialakítása a hagyományos kontrollereket idézi, szóval a kezelésbe nagyjából egy perc alatt bele lehet jönni. A súlya nem vészes, és mire az ember keze elfáradna a fogásában, addigra az akkumulátor úgyis lemerül. A maximum 2,5 órás üzemidőn még volna mit javítani ugyanis, de ezzel az összes hasonló kaliberű eszköz ugyanígy küzd. Rengeteg különféle forrásból beszerezhetőek rá a játékok, szóval a kínálat gyakorlatilag végtelen nagyságú.

Asus ROG Ally. Kép: Asus

Az is remek, hogy akár egy nagy képernyőre is egyszerűen rá lehet kötni, szóval akár otthoni játékgépként is bevethető. Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az Asus ROG Ally talán a legjobb ma elérhető kézikonzol, de ez az árán is látszik, ugyanis 330 000 forintba kerül, aminél már vannak lényegesen olcsóbb, igaz jóval kisebb tudású versenyzők is a piacon.

Tablet – Samsung Tab S9 FE

A táblagépeket sokan, sokszor temették, de kiderült, hogy még mindig van létjogosultságuk az ilyen eszközöknek, és mind a mai napig sok nagy cég lát bennük fantáziát. Az egyik legerősebb piaci szereplő, a Samsung a karácsonyi szezon nyitányán küldte a boltokba új, Tab S9 FE névre hallgató termékét. A tesztelés során kiderült, hogy ez egy sokoldalú, játékra, filmezésre, rajzolásra, tanulásra is alkalmas termék.

Samsung Tab S9 FE. Kép: Samsung

10,9 hüvelykes, igen nagy részletességet produkáló, 2304 x 1440 képpont felbontású kijelzőt kapott. Igaz ez nem OLED, hanem hagyományos LCD technológiára épül, ami miatt a színei nem olyan átütőek, a kontrasztja sem döbbenetesen jó, viszont ennek köszönhetően nem is olyan drága. Az átlagosnál nagyobb, 90 Hz-es képfrissítési frekvenciájának köszönhetően a mozgások megjelenítése akadozásmentes, és a lapozás, scrollozás finomabb a megszokottnál. 8000 mAh-s akkumulátora korrekt kapacitású, így az üzemidő elérheti akár a 18 órát is jó esetben, de mi azt tapasztaltuk, hogy azért általában 12-14 óra után már áhítja a konnektort.

Nagy erőssége, hogy képes együttműködni a cég aktív tollával, aminek köszönhetően akár grafikus tevékenységre is használható, és természetesen evvel gyorsan lehet jegyzetelni is rajta

. A Samsung Tab S9 FE tabletért olyan 200 000 forintot kérnek el, és ez az összeg teljesen rendben van, elnézve, hogy mit tud, milyen lehetőségeket kínál. Nem ez a világ legjobb táblagépe, de nem is annak szánták, hanem egy olyan modellnek, amely a jó/ár érték arányával tarolhat, és erre meg is van minden esélye.

Laptop – Lenovo Yoga Pro 7 Gen 8

A hordozható számítógépekkel lassan nem is a Dunát, hanem konkrétan a Földközi tengert is el lehet lassan rekeszteni. Egy olyan modellt választottunk, a Lenovo Yoga Pro 7 Gen 8 személyében, amely számos feladatra alkalmas, igazi kis mindenes laptop.

Lenovo Yoga Pro 7 Gen 8. Kép: Lenovo

Nagyon könnyen hordozható viszonylag kompakt méretének, vékony, másfél centis készülékházának, és alig másfél kilogrammos súlyának köszönhetően. Viszont ez nem jelenti azt, hogy egy törékeny, kényes eszközről lenne szó. A tervezés során kiemelt hangsúlyt fektettek a strapabíró kialakításra, amit jól bizonyít, hogy hivatalosan is megfelel a MIL STD 810H szabványnak, amely az Egyesült Államok hadserege által használt tanúsítvány. Ennek értelmében bírja a koszt, a nedvességet, az extrém hideget és meleget, valamint a nagy páratartalom sem árthat neki, illetve az ütéseket is meglepően jól tolerálja. Ez pedig komoly jelentőséggel bír akkor, ha valaki sokat hurcolászná a termékét.

Első látásra nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen slank termékben ekkora erő van, pedig a Yoga Pro 7 Gen 8 egy nagy teljesítményű modell.

Több konfigurációval is elérhető, és a csúcs változatába a legújabb AMD vagy Intel processzor, 16 GB RAM és egy topkategóriás NVIDIA videókártya került. Ezzel pedig már bizonyos korlátok mellett játékra, videószerkesztésre vagy akár 3D alkalmazások futtatásra is alkalmas. 14,5 hüvelykes LED LCD kijelzője szokatlanul nagy, 3K-s (3072 x 1920) felbontású, amivel szintén felfelé lóg ki a termékkategóriából. Az új generációs Lenovo Yoga Pro 7 nagyon rendben van, gyengesége nincs is, és bár nem kifejezetten olcsó, hiszen 470 000 forintba kerül, de túlárazottnak semmiképpen nem neveznénk.

The post Mobil kütyüt karácsonyra? Miért ne! Van 5 szuper tippünk appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés