:

Maxi-Dubaj: a szomszédban már építkezik az ötletgazda milliárdos

Maxi-Dubaj: a szomszédban már építkezik az ötletgazda milliárdos

Belgrád egét már bevette a dubaji üzletember, Mohamed Alabbar, akivel a magyar kormány is tárgyal. Luxustornyok 885 négyzetméteres, medencés apartmanokkal. Erre lehet számítani Rákosrendezőn is?

„Bezzeg”-gel kezdődő mondatok tárgya lett a Mol-tornyot, sokkal korábban mint gondoltuk volna. A magyar pénzből, a XI. kerület külső részén épült felhőkarcoló a kettős világörökség tájat csak kis részben csúfítja el. A Karmelitából például alig látszik.

A Rákosrendezői „tájseb” valószínűleg nem ilyen lesz.

A Rákosrendezőre tervezett projekt költségvetése akár 10 milliárd dollár is lehet. Lázár János építésiügyi miniszter maga is tárgyalt a fejlesztőcég tulajdonosával, Mohamed Alabbarral. A projektbe a magyar állam is beszállna finanszírozási oldalról, cserébe az új városnegyeddel együtt egy teljesen új közlekedési csomópont is épülne.

Láthattuk volna jönni


Mohamed Alabbar, nemcsak az Emaar Propertiest és a világ legmagasabb épületét, a 160 emeletes Burj Kalifát tudhatja maga mögött. Az ő nevéhez kötődik az Eagle Hills ingatlanfejlesztéssel foglalkozó vállalat is, ami már megkezdte nemzetközi terjeszkedését mind Észak-Afrika, mint Európa irányába.

A 16 országban, több mint 70 mega-beruházást, hoteleket és lakóházakat megépítő Eagle Hills

Bahrein, Oman, Jordánia, Etiópia, és Egyiptom után, Albániában, Horvátországban és Szerbiában is fejleszt ingatlant.

Magyarország déli szomszédja 2022-ben avatta fel a Száva partjára épült toronyházát, csak idő kérdése volt, hogy az Eagle Hills folytassa terjeszkedését északra.

Fotó: belgradewaterfront.com

Nem kell Dubajig menni a dubajozásért

A belgrádi fejlesztés a legpuritánabb igényektől a legextrémebbekig mindent kielégít. Szemezgettünk Mohamed Alabbar ingatlanfejlesztésének lakáskínálatából.

Az új komplexum 25-ik emeletén 885 m2-es alapterületű, úszómedencével, privát mozival, éttermi felszereltségű konyhával és személyzeti lakrésszel ellátott apartman is vásárolható.

Fotó: belgradewaterfront.com

Ha ennél visszafogottabb eleganciára vagy tágasabb terekre vágynánk, választhatunk belső kétszintes lakások közül is.

A magasság szerelmesei a 39-ik emeleti teraszukról csodálhatják meg az előttük elfekvő szerb tájat.

Ha ezeket nem engedhetnénk meg magunknak, a fejlesztés végében 30 négyzetméteres panellakások közül is válogathatunk.

Az építési munkálatok novemberi állását az alábbi videó dokumentálja.

Jövőre Rákosrendezőn is ekkora építkezésekre számíthatunk?

A Budapest Parkváros gyenge ellenajánlat

Fővárosi Önkormányzat egy fenntartható ökováros-koncepciójával reagált az olaj-ország befektetőjének terveire. A tájromboló felhőkarcoló helyett szeretnének létrehozni egy új, 30-40 hektáros városi közparkot és egy, a Rákos-patak vizéből felduzzasztott tavat. A projekt Budapest Parkváros néven valósulhatna meg, a szociális bérlakásokkal tűzdelt környék 8-10 ezer budapesti család otthona lehetne.

Fotó: Fővárosi Önkormányzat

 „Az új városnegyed a budapestieké kell, hogy legyen. Feladata nem az, hogy megoldandó problémákat hozzon létre, hanem az, hogy létező problémákat oldjon meg. Ezért szükség van benne a különböző csoportokat (fiatalokat, családot alapítókat, időseket) célzó támogatott lakhatási formákra is. Szükség van klímabarát megoldásokra, és olyan méretű parkra, utcai zöldfelületekre, amelyek bár nagyvonalúnak tűnnek, valójában az alapját jelentik annak, hogy Rákosrendezőn valóban Budapest jövője épülhessen” – fogalmaz az önkormányzat.

Fotó: Fővárosi Önkormányzat

The post Maxi-Dubaj: a szomszédban már építkezik az ötletgazda milliárdos appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés