:

Újabb vizsgálat indulhat a Microsoft ellen

Újabb vizsgálat indulhat a Microsoft ellen

Alighogy lezárult a videójátékipar történetének legnagyobb felvásárlása, újabb vizsgálatot kapott a nyakába a Microsoft a brit trösztellenes hatóságától (CMA), most éppen az OpenAI-val partnersége miatt – írja a Reuters.

A CMA bejelentette, hogy megvizsgálja annak lehetőségét, hogy indítson-e eljárást a Microsoft ellen, miután a napokon át tartó káosz után a cég képviselőt kapott napjaink legfontosabb MI-cégének, az OpenAI-nak az igazgatói tanácsában.

Mint írták, ugyan tisztában vannak vele, hogy a Microsoft küldöttje nem rendelkezik szavazati joggal az OpenAI vezetésében, a felülvizsgálat során megnézik, hogy megnövekedett-e a Microsoft befolyása a cég döntéseire.

Az egyetlen dolog, ami megváltozott, az az, hogy a Microsoft mostantól szavazati joggal nem rendelkező megfigyelővel bír az OpenAI igazgatótanácsában. Ez azonban nagyban különbözik egy klasszikus felvásárlástól, mint amilyen például a DeepMind akvizíciója volt

– mondta Brad Smith, a Microsoft elnöke egy közleményben.

Kapcsolódó A Barátok közt semmi ahhoz képest, ami az OpenAI-nál történt az elmúlt napokban Valóságos szappanopera zajlott le az elmúlt napokban a világ egyik legfejlettebb cégénél, röviden összefoglaltuk, mi lehet a hátterében.

The post Újabb vizsgálat indulhat a Microsoft ellen first appeared on 24.hu.