:
Breaking News

Time: így írt történelmet az idei év embere

Time: így írt történelmet az idei év embere

A Time szerint Taylor Swift az év embere 2023-ban, leplezte le szerdán a lap. Az amerikai énekes-dalszerző az első nő, aki kétszer is szerepelt a Time év embere-címlapján: amikor 2017-ben a metoo-mozgalom lett az év embere, ő is felkerült a magazin borítójára (lásd a borítókép bal szélén).

A lap története során Swift az első ember, akit művészeti területen elért hatása és teljesítménye miatt választottak ki, és csak a negyedik olyan személy, aki az elmúlt 50 évben született, írja a Time.

Több ebből Von der Leyen nyitja, Barbie zárja – itt a legbefolyásosabb nők listája Székelyföldi kis faluból a CERN-be: így jutott Bajkó Márta a szakmája csúcsára

A Time 1927 óta választja ki minden évben az év emberét. 1999 előtt mindössze három nő kapta meg a címet (amit odáig Man of the Yearnek, az év férfijának hívtak): Wallis Simpson 1936-ban, II. Erzsébet királynő (1952) és Corazon Aquino 1986-ban. Szung Mej-ling férjével közösen, Csang Kaj-sekkel együtt kapta meg a címet 1937-ben. 2015-ig kellett várni a következő nőre, a ma már volt német kancellár, Angela Merkel ekkor lett az év embere a Time-nál. Őt 2019-ben Greta Thunberg környezetvédelmi aktivista követte.

Swift az amerikai Forbes legbefolyásosabb nőit soroló listáján idén hatalmasat ugrott előre, a lap szerint ő az ötödik legbefolyásosabb a világon.

Von der Leyen nyitja, Barbie zárja – itt a legbefolyásosabb nők listája

The post Time: így írt történelmet az idei év embere appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés