:
Breaking News

Már most is alig tudnak aludni körülötte, de bővül a gödi Samsung-gyár

Dübörgés, zúgás, morajlás: ez a gödi éjszakai élet a Samsung-gyár indulása óta. A Göd-ért Egyesület perre viszi az ügyet.

Év elején hívtak össze közmeghallgatást a Samsung-gyár bővítése miatt Gödön. A gyár már akkori formájában is túl hangos volt. A Göd-ért Egyesület szerint aludni sem lehet a gyár hangjától, de a bővítés folytatódik, ezt 34 milliárd forinttal támogatja az állam – áll az RTL riportjában.

A Pest Megyei Kormányhivatal december 1-jén, pénteken adta meg az új környezetvédelmi engedélyt a Samsung-gyárnak. A gyár azzal a feltétellel kapta meg az engedélyt, hogy a hűtőtorony és a régi kazánház működését az éjszakai időszakban felfüggesztik. Ettől még éjszaka is működik a gyár, a lakosság számára elviselhetetlen dübörgés, zúgás, morajlás már öt éve tart – mondta Bodnár Zsuzsa, az egyesület alelnöke.

A gödi Samsung-gyárat már 39-szer büntette meg a Katasztrófavédelem, a Göd-ért Egyesület most a bíróságra viszi az ügyet.

Két hete arról számoltunk be, hogy elrepedt a Samsung-gyár szennyvíz-vezetéke. A gyár vízfelhasználása egy Kecskemét méretű városénak felel meg. Korábban éppen egy új vízvezeték építése miatt kellett a Mészáros és Mészáros Zrt.-nek természetvédelmi területen lévő fákat kivágnia több száz méteres sávban.

The post Már most is alig tudnak aludni körülötte, de bővül a gödi Samsung-gyár appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés