:

Háromezer új dolgozó kell a Mercedes új, kecskeméti gyáraiba

Bővül a kecskeméti Mercedes-üzem, akkumulátor-beszerelő csarnok is lesz. A 2020-as évek végére már csak elektromos autókat szeretnének gyártani.

Több mint egymilliárd eurót fektet a Mercedes a kecskeméti bázisba – mondta a Portfolionak Christian Wolff, a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója. A nagyjából 400 milliárd forint értékű fejlesztés során új összeszerelőüzem és új karosszériaüzem épül. A teljesen elektromos autókat is Kecskeméten gyártják majd, emiatt egy akkumulátor-beszerelő üzemet is építenek. A márka az évtized végére teljesen elektromossá teszik a személyautó-kínálatát.

Wolff elmondta: arra törekednek, hogy a gyáraikhoz közeli helyszínekről szerezzék be az alkatrészeket, beleértve az akkumulátorokat is. Elismerte, hogy a CATL debreceni üzeme is szállítani fog nekik akkumulátorokat, de arra a kérdésre nem válaszolt, ők lesznek-e a debreceni CATL legnagyobb ügyfele.

Arról is beszélt, hogy a tavalyi évben keletkezett nyereségüket Magyarországon tartják és itt fektetik be. A gyár bővítése azt jelenti, összesen több mint háromezer új dolgozót fognak felvenni az 5-ös út mellett fekvő üzembe.

The post Háromezer új dolgozó kell a Mercedes új, kecskeméti gyáraiba appeared first on Forbes.hu.