:
Breaking News

Külön weboldalt kapnak a mémek

Külön weboldalt kapnak a mémek

Az interneten rengeteg hasznos dolog található, a szórakozásunkról viszont a mémek gondoskodnak. Rengeteg vicces fotó, vagy videó terjed a neten, mostantól pedig talán még könnyebb lesz hozzáférni és létrehozni ezeket, a Google Registry ugyanis egy új domain-típust indított: ez a .meme – írja az Engadget.

A techóriás szerint a mémközpontú domainek célja a humor, az ötletek, a stílus és a kultúra terjesztése. Minden bizonnyal azonban a profit sem mellékes számukra.

Az oldalak kinézete a Tumblr korai megjelenésére hajaz. A Google hat céggel és magánszeméllyel állt össze, hogy bemutassa a .meme domain használatának lehetőségeit. Ezek közé tartozik a népszerű mémeket futtató Know Your Meme, illetve az új, vicces tartalmak létrehozására használt oldal, a Tenor.

Az együttműködésnek már eredménye is van, ugyanis a Nyan Cat és a Grumpy Cat mém már dedikált domainnel rendelkezik. A .meme domain regisztrációjának korai hozzáférési időszaka már megkezdődött, a szolgáltatás pedig nem meglepő módon fizetős. A név elérhetőségét a get.meme oldalon lehet ellenőrizni.

The post Külön weboldalt kapnak a mémek first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés