:

Takarít a NER: így terjeszkedik a NER-közeli takarítócég az egészségügyben

Így kell átszerződniük a NER-közeli cégbe a kórházi takarítóknak január elsejétől.

A B+N Referencia Zrt. jelenleg 49 kórházban lát el fertőtlenítő takarításhoz kapcsolódó feladatokat, de ebből 30 egészségügyi intézményben még csak 4 hónapja vannak jelen. 2024. január 1-jétől további 51 vidéki kórházban, így a székesfehérváriban is megkezdik a takarítást.

Aki nem szerződik át az épületek takarításával, karbantartásával foglalkozó céghez, annak nem lesz lehetősége tovább dolgozni – mondja a 24.hu egyik forrása. Az érintettek között az terjed, hogy december 31-én 220 takarítótól válnak meg, hogy aztán január elsején átvegye őket a külsős cég.

Több dolgozó attól tart, hogy az új szerződéssel előnytelenül változnak a munkafeltételek. Az biztos, hogy a munkaviszonyuk újraindul, de a legjobban attól félnek, hogy kirendelhetők lesznek más kórházakba, ahol éppen munkaerőhiány van.

Az, hogy egy adott kórház miként menedzseli a változást a munkavállalóinak körében, az az érintett intézmény hatáskörébe tartozik, mi a partnerségünket minden esetben felajánljuk ehhez – írta a lap kérdésére a B+N Referencia Zrt.

Válaszadukból kiderült, hogy a szerződésben nincs kikötve, hogy a takarítók csak a munkavégzésük eddigi helyszínén dolgozhatnak, de a cég szerint minden új munkatársukat ott szeretnék foglalkoztatni, amelyik kórházhoz eddig is tartoztak.

Központ üzemeltetés

Július elsejétől egy kormányrendelet-módosításnak köszönhetően először a fővárosi, majd 2024. január elsejétől már országosan is minden kórház ingatlanüzemeltetési szolgáltatását központilag látja el az állam a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságon (KEF) keresztül. Ennek az a lényege, hogy a KEF biztosítja az Országos Kórházi Főigazgatóság fenntartása alá tartozó, aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó fővárosi és vármegyei költségvetési intézmények számára az ingatlanüzemeltetési szolgáltatásokat.

Ahogy a kórházak takarításánál, úgy az üzemeltetésnél is a legértékesebb, 100 százalékban magyar kézben lévő cégeket összegyűjtő Forbes Magyar 100 listáján is szereplő B+N Referencia Zrt. lett a kiválasztott.

Kivételes szárnyalás

A B+N Referencia évek óta kimagaslik a közbeszerzéseken, tíz év alatt 158-szor szerepelt sikeresen – erről írt a Forbes.hu is . Ezek közül 29 pályázat érte el az egymilliárd forintos értéket,

2012 óta összesen 608 milliárd forint értékben húzhatott be állami megrendeléseket.

The post Takarít a NER: így terjeszkedik a NER-közeli takarítócég az egészségügyben appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés