:

Az űrben temetik el a Star Trek színészeit

Az űrben temetik el a Star Trek színészeit

Emberi DNS-mintákat küld az űrbe a Celestis temetkezési cég – írja a Space.com. A Vulcan Centaur rakéta fedélzetén az azt gyártó vállalat  vezérigazgatójának, Tory Brunonak és az ő feleségének génjeit bocsátják fel december 24-én.

A Bruno házaspár mintái mellett több ember elhamvasztott maradványai is a járművön lesznek, köztük az eredeti Star Trek sorozat egykori színészeié.Így többek között Nichelle Nichols, DeForest Kelley, James Doohan és Majel Barrett Roddenberry hamvai is az űrbe jutnak majd a sorozatot készítő Gene Roddenberry-é mellett. De nemcsak a Star Trek sztárjai „utazhatnak” majd a Vulcan Centauron, hanem a 2022-ben elhunyt Douglas Trumbull, a 2001: Űrodüsszeia speciális effektusainak készítője is.

Ami még különösebb, hogy a – Star Trek ikonikus űrhajója után Enterprise névre keresztelt – küldetést során a science fiction nagyjai mellett négy amerikai elnök, George Washington, Ronald Reagan, John F. Kennedy és Dwight D. Eisenhower maradványait is az űrbe küldik.

Kapcsolódó Halott amerikai elnökök maradványait küldenék ki az űrbe Így mutatnák be az USA történetét a jövő űrutazóinak.

The post Az űrben temetik el a Star Trek színészeit first appeared on 24.hu.