:
Breaking News

Sarka Kata férje kaszál a Szerencsejáték Zrt. támogatásán

Óraműpontossággal érkezett a 40 millió forintos szponzorpénz.

Közzétette friss, októberi támogatási listáját a Szerencsejáték Zrt. leánycége, a Szerencsejáték Service Nonprofit Zrt., írja a hvg.hu. A lista egyedüli szereplőjeként a Netrise Hungary Zrt. kap 40 millió forint + áfa szponzorációs támogatást.

A Netrise a Femcafé.hu női magazint kiadó cég, tulajdonosa Bessenyei István, Sarka Kata férje. Bessenyei 2017-ben a kormányfő lánya, Orbán Ráhel köreiben tűnt fel, írja a lap; később Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata üzleteiben vett részt.

Bessenyeinek nem ez az első Szerencsejátékos támogatása: tavaly szeptemberben szintén 40 milliót kapott, ahogy 2019-ben is. 2018-ban 35 milliót kapott a vállalat.

Pedig nincsenek rászorulva a szponzorációs szerződésre, írja a hvg.hu: 2022-ben a Netrise mintegy nettó 3,3 milliárdos értékesítési bevétel mellett már 2,5 milliárdos adózott eredményről adott számot.

Több ebből Négy ok, amiért még idén vegyük fel a babavárót Sarka Kata férje kaszál a Szerencsejáték Zrt. támogatásán

Bessenyei (aki a kormány őrző-védő cégének, a Valtonnak is a résztulajdonosa), a profit jelentős részét osztalékként veszi ki: 2021-ben szinte a teljes profit, 621 millió forint landolt nála, míg tavaly mind a 2,5 milliárdot kivette, ráadásul még 200 millió forintot hozzácsapott az eredménytartalékból.

The post Sarka Kata férje kaszál a Szerencsejáték Zrt. támogatásán appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés