:

Airbnb a sarkkörön és azon is túl? Ezek a legszebb kilátások (és ennyibe kerülnek)

Airbnb a sarkkörön és azon is túl? Ezek a legszebb kilátások (és ennyibe kerülnek)

Svédország, Norvégia és Izland mellett a világ másik felére is sokan foglalnak szállást a sarkkörön túl. Így lehet megadni a módját a telelésnek!

Anyalapunk, az amerikai Forbes összegyűjtötte az Airbnb-ről azt a hét szállást, ami a gyönyörű kilátást kedvelő turisták kedvence ebben a szezonban.

Jégtáblán úszó iglu (Jokkmokk, Svédország)

Fotó: Airbnb

Az Északi-sarkkörön túl fekvő svéd település neve először egy Ikea-szekrényt juttathat eszünkbe. Jokkmokkot hó, jég és pusztaság jellemzi. Az egyszobás, panorámás úszókunyhó környékén sok rénszarvast láthatunk, valamint síelni, kutyaszán-húzásra is van lehetőség.

Ár éjszakánként: 930 ezer forint

Faház Alaszkában (Fairbanks, Alaszka, Egyesült Államok)

Fotó: Airbnb

Ezt a fenyőerdő közepébe ékelt egyszobás faházat túraútvonalak ölelik körbe, mégis jó választás lehet akár városnézőknek is. Alaszka második legnagyobb városának, Fairbanksnek a belvárosától mindössze 8 kilométerre fekszik. Még éppen a sarkkörön innen, de ez ne tévesszen meg minket: novemberben itt már ritkán emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet.

Ár éjszakánként: 36 ezer forint

Faház nomád módra (Fairbanks, Alaszka, Egyesült Államok)

Fotó: Airbnb

Az igazi kalandvágyók ezt a házat választják, ami akár a Százholdas Pagonyban is lehetne. A Fairbanks és Fox között elterülő, 100 hold (58 hektár) területű birtokon nincs áram és vízvezeték sem. A meleget egy fatüzelésű kályhával tartják szinten, illetve a forró pezsgőfürdő is sokat javíthat a hőérzetünkön.

Ár éjszakánként: 68 ezer forint

Futurisztikus fekete épület (Reykjahlíð, Izland)

Fotó: Airbnb

Egy Izland északi részén fekvő lávamezőn áll ez a letisztult, egyszerű, fekete szállás. A közeli Myvatn-tóra nagyszerű a kilátás a szobából. Ha pedig nem szeretnénk a sziget nyugati partjáról kocsikázni, repülővel is megközelíthetjük a környéket.

Ár éjszakánként: 72 ezer forint

Panorámás házikó (Akureyri, Izland)

Fotó: Airbnb

Ebből a házból is szép kilátás nyílik az öbölre és az északi fényre. A három Villa Lola-i szállás közül ez a legnagyobb, két hálószobával rendelkezik.

Ár éjszakánként: 73 ezer forint

Izlandi utazás előtt mindenképpen érdemes utánanézni a vulkánkitörés veszélyének. November 20-ai állás szerint a magma bármikor feltörhet a földkéregből a keflavíki repülőtérhez közel fekvő Grindavík közelében. A légi közlekedés kiszámíthatatlan lehet a következő napokban.

Tengerparti vityilló (Vestvågøy, Norvégia)

Fotó: Airbnb

Ez a házikó már jóval túl esik a sarkkörön, de még nincs annyira messze, mint a sokkal népszerűbb Tromsö. A Lofoten-szigeten senkitől sem zavartatva nézhetjük a tengert, de magunkkal vihetünk akár egy hatfős társaságot is. A leknesi repülőtér ugyan közel van, de Budapestről indulva meg kell fizetnünk a nyugalom árát: Osloban mindenképpen át kell szállnunk.

Ár éjszakánként: 48 ezer forint

Hegge-villa (Salangen, Norvégia)

Fotó: Airbnb

Ha nem akarunk elmenni Tromsöig a sarki fényért, ez a két hálószobás ház is tökéletes választás. Az alapvető kellékek mellé két bicikli és két horgászbot is jár hozzá. És még a gatyánk sem megy rá.

Ár éjszakánként: 35 ezer forint

The post Airbnb a sarkkörön és azon is túl? Ezek a legszebb kilátások (és ennyibe kerülnek) appeared first on Forbes.hu.