:
Breaking News

Figyelmeztetés: ne igyanak a vízből – probléma a gödi Samsung-gyár egyik vezetékénél

Figyelmeztetés: ne igyanak a vízből – probléma a gödi Samsung-gyár egyik vezetékénél

Csőtörés történt Václigeten a vasúti átkelőnél. Valószínűleg a Samsung-gyár szennyvíz vezetéke repedt el, mosta alá az utat, ami beszakadt egy teherautó alatt.

Ezt Matkovich Ilona váci polgármester közölte saját Facebook-oldalán. A vízmintákat a megyei kormányhivatal környezetvédelmi osztálya ellenőrzi, ez legalább 4-5 napig tart. Amíg a vizsgálat tart, arra kérik a václigetieket, ne használják a fúrt kutak vizét. Ezt a kérést hangosbemondón keresztül is eljuttatták a václigetiekhez.

Erre készül Csányi Sándor Törökbálinton – Tomán Szabina nélkül

Mészáros és Mészáros

A gödi Samsung akkumlátorgyár vízfelhasználása egy Kecskemét méretű városével egyenlő, ezért a gyárból kibocsátott szennyvíznek külön vezetéket építettek a váci szennyvíztisztítóig. A kivitelezést Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. végezte 32 milliárd forintért. Mint korábban kiderült, ennek során természetvédelmi területen, több száz méteren keresztül vágták ki az erdőt Göd és Sződliget között, egy többméteres sávban.

Az, hogy milyen a szennyvízelvezetés, már csak azért sem mindegy, mert ahogyan arról mi is írtunk, a gödi Samsung tovább hízik: szeptember végén a kormány a Pest megyei város külterületén újabb földterületeket nyilvánított beruházási célterületté. A Samsung akkugyára 2017 óta működik és bővül folyamatosan Gödön, 2023. elején érkeztek az újabb sajtóértesülések, amik szerint meglévő két gyára mellé még egyet építene Gödre a Samsung. Az új üzem a debreceni BMW-gyár beszállítója lenne.

The post Figyelmeztetés: ne igyanak a vízből – probléma a gödi Samsung-gyár egyik vezetékénél appeared first on Forbes.hu.