:

Öt alkalmazás, ami nélkül lehet élni, de nem biztos, hogy érdemes!

Öt alkalmazás, ami nélkül lehet élni, de nem biztos, hogy érdemes!

Íme néhány különleges, furának tűnő telefonos app, amik viszont kényelmesebbé, érdekesebbé tehetik az életet.

Több millió alkalmazás érhető el ma már az okostelefonokra, amelyek az életünk igen széles spektrumát képesek lefedni. A maguktól értetődő, például filmes, banki vagy chat applikációk mellett akad jó pár különlegesebb darab is, amelyek abszolút hasznosak lehetnek, csak éppen nem gondol rájuk az ember. Jöjjön most ezek közül 5 szuper darab, ami nélkül lehet élni, de minek?

Kimentő telefon

Mindenkivel előfordult már, hogy belül imádkozott, hogy jöjjön végre egy telefonhívás, amely kimenti egy kínos beszélgetésből, egy unalmas szituációból, egy felesleges időrabló meetingről. De ilyenkor persze a legritkább esetben csörren meg az a fránya mobil. Azonban ezen egyszerűen lehet segíteni egy direkt erre szolgáló appal.

A valóság nem létező telefonhívásokat generálhatunk, hogy kimentsük magunkat a kínos helyzetekből.

A Fake Call nevű szoftverben ilyen kamu hívásokat kreálhatunk, ráadásul a fejlesztők mindenre figyeltek. Megadhatunk nevet, telefonszámot, és még azt is kiválaszthatjuk, hogy milyen legyen a grafikus felület, hogy a lehető legtökéletesebb legyen az illúzió. Beállítható az időzítés is, azaz, ha tudjuk, hogy a későbbiekben lesz szükség egy mentőhívásra, és nem akarjuk látványosan babrálni a telefont, akkor az is megoldható.

Fake Call – Android Fake Call – iOS

Mosdóba/ropiért a film alatt

Amikor az ember egyedül néz valami filmet vagy sorozatot, és úgy érzi, hogy ki kéne mennie a mosdóba, esetleg a konyhába/kamrába valami nassolnivalóért, akkor a dolga egyszerű. Azonban, ha ezen tevékenységet vidám kompániában teszi, akkor már nem állíthatja le egyetlen gombnyomással, hiszen ezzel tönkre tenné a többiek szórakozását.

A Runpee megmondja, hogy a film alatt mikor mehetünk a mosdóba.

Ilyenkor ki kell várnia azt az részt, amikor leül az alkotás, amikor jön az a mindig, mindenben megtalálható néhány perces időszak, amit nyugodtan ki lehet hagyni, anélkül hogy csorbulna a műélvezet. De, hogy ez mégis mikor jön el, ahhoz jövőbelátónak kellene lenni. Vagy nem. Ugyanis pontosan ezért hozta létre egy lelkes közösség a Runpee névre hallgató alkalmazást.

Ebben a szoftverben ugyanis másodpercre pontosan megtalálhatóak azok a rövid, akár néhány perces időszakok, amikor az ember kiszaladhat elvégezni a fontos dolgait.

Az applikációban nem csak azt írják le, hogy mikor kezdődik ez a periódus, hanem azt is, hogy mi zajlik ezalatt a filmben vagy sorozatban, így a felhasználó tényleg nem marad le semmiről.

Ráadásul egy csomó egyéb információ is megtalálható az appban az alkotásokról. Például linkek a kritikákra, a Rotten Tomatoes, illetve IMDB oldalakra, és még vélemények is olvashatóak ezekről, illetve a felhasználó maga is pontozhat, illetve javaslatokat tehet az említett időszakok módosítására, tehát a közösség részévé válhat bizonyos korlátok között.

Runpee – Android Runpee – iOS

Szebb/jobb fotók

Rengetegen használják a telefonjaikat fényképezésre, illetve a különféle közösségi felületeket arra, hogy ezeket meg is osszák a nagyközönséggel. Gyakorlatilag minden modern okostelefon rendelkezik saját, gyárilag előre telepített fotósszoftverrel, amelyekben mód nyílik a képek manipulálására, és ezt sokszor maguk az említett social mediumok is lehetővé teszik. Az ember emiatt hajlamos megelégedni az ezek által nyújtott, hagyományosan igen-igen korlátozott lehetőségekkel, de ennek nem kellene így lennie.

A Google Snapseed appja segít gatyába rázni a fotóinkat.

Vannak olyan appok, amelyek e téren képesek kitágítani a határokat. Ezek közül az egyik legjobb, legsokoldalúbb, legkönnyebben kezelhető, és nem utolsó sorban legbiztonságosabb a Snapseed nevű szoftver. Ezt ugyanis a Google fejlesztette, így biztosak lehetünk abban, hogy a képeink nem fognak kikötni valami rossz szándékú cégnél, vagy állami hivatalnál.

Az applikáció iszonyú felhasználóbarát, és gyakorlatilag végtelen lehetőséget nyújt a képek átalakítására.

Retusálhatunk, színezhetünk, válogathatunk az előzetesen programozott stílusok közül, változtathatunk a fókuszon is akár. Sokkal-sokkal több opció áll rendelkezésre, mint amit az említett gyári szoftvereknél vagy szolgáltatásoknál megszokhattunk.

Snapseed – Android Snapseed – iOS

Planetárium a zsebben

A civilizáltnak nevezett, urbánus életünk velejárója a fényszennyezés, ami sokszor brutális méreteket ölthet. A villogó neonok, vakító LED-ek és reflektorok, égősorok és egyéb díszítések hatására az ember hajlamos megfeledkezni arról, hogy a feje felett még mindig ott pislákol egy csodálatos világ.

A Stellarium megmondja, hogy mi van a fejünk felett.

De a mobilok segítségével egyszerűen visszatalálhatunk a csillagok közé!

A Stellarium nevű applikáció ugyanis képes pontosan megmondani, hogy milyen égitestet, csillagképet látunk

. Elég csak az ég felé tartani a készüléket, amely a GPS és a giroszkóp segítségével meghatározza, hogy pontosan mit látunk, és a képernyőn is jelenik mindez. Látványosan rajzolódnak ki a konstellációk, és még rövid leírást is kapunk ezekről, épp úgy, mint a bolygókról, csillagokról vagy nagyobb rendszerekről.

Stellarium – Android Stellarium – iOS

Vissza az autóhoz!

Vannak emberek, akik még a saját otthonukban is eltévednek, és olyanok is, akik ködben egy sűrű erdő közepén is pontosan tudják, hogy hol vannak. De még velük is előfordulhat egy idegen városban, vagy egy gigantikus áruházi, reptéri parkolóban, hogy egyszerűen nem találják meg az autójukat. Akinek már volt része ilyen élményben, pláne, ha egy több órás utazás után kótyagosan keresi a járművét, mikor már legszívesebben otthon szuszogna a fotelben, az tudja, hogy ez mennyire döbbenetesen idegesítő és elkeserítő élmény.

Ez az app segít visszatalálni a leparkolt autóhoz.

Ám, mint annyi minden másra, erre is akad már egyszerű és ingyenes megoldás! A beszédes nevű Find My Car alkalmazás ugyanis például pont ilyen célt szolgál. A készülék helymeghatározó funkcióját bekapcsolva a műholdak segítségével pár méteres pontossággal képes belőni az autó pozícióját, illetve természetesen elmenteni azt.

Ráadásul a program lehetőséget ad arra, hogy különféle megjegyzéseket fűzzünk ezekhez az elmentett helyekhez, például a rendszámot is odaírhatjuk vagy a típust, ami egy bérautó esetében nem olyan információ, amit feltétlenül, azonnal megjegyez mindenki. Még fotót is készíthetünk a szoftveren belül, csatolva ezt az elmentett pozíciókhoz, hogy még könnyebben megtaláljuk az elbújt járgányt. Amikor pedig térnénk vissza hozzá, akkor megjelenik egy térkép, amelyen látszik az ösvény, amit követnie kell a felhasználónak.

Find My Parked Car – Android

The post Öt alkalmazás, ami nélkül lehet élni, de nem biztos, hogy érdemes! appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés