:
Breaking News

Győr, Szombathely, Sopron: drágulnak a lakások a nyugati végeken

Az ország nagy részének ingatlanpiacát stagnálás jellemezte októberben, de a győri lakások mégis egyre értékesebbek.

Budapesten csökkentek a lakásárak októberben, 0,7 százalékkal – derül ki az ingatlan.com Forbes.hu-nak küldött adataiból. Az alacsony kamatok miatt még mindig kevés a vevő a fővárosban, ezért csak alacsonyabb áron kelnek el a lakások.

Budapesten több mint 40 ezer új és használt lakóingatlant hirdettek november elején. A kerületek között óriási eltérés mutatkozik. A V., a XII. és a II. kerület a legdrágább, itt az új lakások négyzetméterára 2,2-2,4 millió forint között mozog. A legolcsóbb pedig Pesterzsébet (XX.), Csepel (XXI.) és Soroksár (XXIII.), itt 662-697 ezer forint a használt lakások átlagos négyzetméterára. Pesterzsébeten az új lakásokért sem lehet sokat elkérni, de olcsónak számít Pestszentlőrinc (XVIII.) és Rákospalota (XV.) is: ezekben a kerületekben átlagosan 920-956 ezer forintos négyzetméteráron mennek az új lakások.

Salgótarjántól Győrig

A megyeszékhelyeken az új lakások átlagos négyzetméterára 595 ezer és 1,1 millió forint között alakult, a használt lakásoké 269 és 748 ezer forint között volt októberben. Az új lakások Debrecenben, Zalaegerszegen és Székesfehérváron a legdrágábbak, itt 950 ezer és 1,1 millió forint egy négyzetméter, tehát drágább, mint némelyik pesti kerületben.

A legolcsóbb használt lakásokat Salgótarjánban és Békéscsabán lehet megszerezni, 269, illetve 382 ezer forintos négyzetméteráron.

Ezzel szemben Győrben már 748 ezer forint egy négyzetméter. Győr-Moson-Sopron, Vas, és Zala megyében, vagyis a Nyugat-Dunántúlon 1,7 százalékos árnövekedést tapasztalt az ingatlan.com egy hónap alatt, ez volt a legnagyobb változád az ország ingatlanpiacán októberben.

The post Győr, Szombathely, Sopron: drágulnak a lakások a nyugati végeken appeared first on Forbes.hu.