:

Részletfizetést kérnek a Mészáros-gyerekek milliárdokat érő új megbízatásukhoz

Részletfizetést kér egy viszonylag kismértékű kiadásra, miközben milliárdokért újítja fel konzorciumban Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége az MTA épületét.

Átláthatatlan módon köt településfejlesztési támogatási megállapodásokat a belvárosi önkormányzat – állítja Berta Zsófia V. kerületi ellenzéki képviselő.

A Népszava írása szerint a Mészáros-gyerekek Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-je vezeti azt a konzorciumot, amely 8,5 milliárdos ajánlattal megnyerte az MTA-székház felújításának első ütemére kiírt tendert.

Több ebből Már a kínaiak – és nem a spájzban, hanem a garázsban vannak Mészáros & Tiborcz: EU-s pénz még nincs, de már megvan, kik oszthatják majd szét

A munka kiadást is jelent, a kerületben más önkormányzatokhoz hasonlóan gyakran kötnek megállapodást nagyobb beruházások kivitelezőivel olyan támogatásról, mely a munkálatok miatti zaj, por, területhasználat, forgalomnövekedés miatt egyfajta ellentételezést jelent.

Ezúttal azonban a konzorcium részletfizetést kért az V. kerületi, fideszes vezetésű önkormányzattól a 110 milliós támogatás megfizetésére. Tíz egyenlő részletben fizetne.

A Mészáros-cégnek tavaly 65 milliárdos bevétele volt.

A kerület képviselő-testülete a tervek szerint a csütörtöki ülésén dönt a szerződésről, miközben nem tudni, elegendő-e a 110 milliós összeg.

Az MTA kivitelezőjével kötendő szerződés tervezetében nincs benne, hogy pontosan meddig tart a környezetterhelés, mekkora területet érint, de az se derül ki, hogy pontosan mit takar a terhelés.

The post Részletfizetést kérnek a Mészáros-gyerekek milliárdokat érő új megbízatásukhoz appeared first on Forbes.hu.