:

A munka jövőjét ígérte. Most végleg csődött mondott

A 11. fejezettel ér véget az elmúlt évtized egyik legnagyobb üzleti bukásának sztorija.

Csődeljárást kezdeményezett a WeWork az Egyesült Államokban, miután veszteséges működése miatt több milliárd dollár követelést halmozott fel, írja a BBC Business.

Több ebből A munka jövőjét ígérte. Most végleg csődött mondott A Google-nek is nekimegy a Fortnite készítője

A 2010-ben alapított vállalat és CEO-ja, Adam Neumann a munka jövőjét hirdette: bérbeadott irodaterületeit cégek és magánszemélyek modern „co-working” találkozóhelyeként pozicionálta. Az irodaépületek védjegyévé vált a világos, színes dekor, valamint az „ingyen” alkohol. Az egykor 47 milliárd dollárra értékelt, jelenleg 700 irodával rendelkező vállalatot végül több belső kihívás és külső piaci sokk kergette csődbe:

A WeWork irodahelységei iránti kereslet drasztikusan visszaesett, miután a cég hírnevét megtépázta a 2019-es első részvénykibocsátási próbálkozásuk. (Ekkor menesztették Neumannt is.) A koronavírus-járvány miatt szinte az összes irodájukat be kellett zárniuk, a hibrid munkavégzésre átálló vállalatok és a home office térnyerése pedig a járvány végével tovább tépázta a WeWork keresletét.Az év első felében több mint egymilliárd dolláros veszteséget generáló vállalat képtelen volt időben eladni több üzleti ágazatát és bezárni irodaházait, valamint a hosszú távú bérleti- és hitelszerződéseit sem tudta újratárgyalni.

A WeWork egyik legnagyobb befektetője, a japán SoftBank tech konglomerátum évek óta több tízmilliárd dollárt pumpált a vállalatba, hogy talpra állítsa a veszteséges működését.

A jelenleg 44 millió dollárt érő vállalat a csődeljárás mellett azt nyilatkozta: több nemzetközi lokációján, így az Egyesült Királyságban is zavartalanul folyatódik majd az üzletmenete – az Egyesült Államokban és Kanadában pedig arra törekszenek, hogy racionalizálják a lízingszerződéseiket, hogy a restrukturálás után akár talpra is állhassanak.

The post A munka jövőjét ígérte. Most végleg csődött mondott appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés