:

Újabb végrehajtás egy Dzsudzsák-érdekeltség ellen

A Debrecen középpályás labdarúgója legújabb, püspökladányi tanácsadócégével ismét a NAV figyelmének célkeresztjébe került.

Valahogy nincs mostanság túl nagy szerencséje a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal Dzsudzsák Balázsnak – írja az mfor.hu. A portál szerint miután Dzsudzsák több érdekeltségétől is megvált rövid időn belül, nem volt rest egy újabbal újra gyarapítani kisebb céghálóját.

Július közepén ugyanis többségi tulajdonosként beszállt egy puspökladányi cégbe, a főtevékenységként üzletviteli, egyéb tanácsadással foglalkozó Market Invest Hungary Kft.-be. Az addigi egyedüli tulajdonos, Karacs Péter megbontotta üzletrészét:

magának megtartott egy 600 ezer forint értékű részt,testvére Karacs Ádámnak névértéknek megfelelő vételáron eladott egy másik 600 ezres részt,míg a többségi hányadot, 1,8 millió forint névértékű üzletrészt szintén névértéknek megfelelő áron, vagyis 1,8 millió forintért Dzsudzsák vette meg.

Ezzel a debreceni focista 60 százalékban lett tulajdonosa az egyébként 2018-ban alapított cégnek. Mindez július 13-án történt, amit július 26-án jegyezett be a cégbíróság.

Majdnem egy hónappal később azonban újabb feladata volt a cégbíróságnak a focista újdonsült szerzeményével. A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága ugyanis végrehajtást indított a céggel szemben augusztus 23-án, aminek lezárultát a cégbírósági dokumentumok szerint a mai napig nem kezdeményezték. Magyarán az eljárást kiváltó helyzetet feltételezhetően még nem sikerült rendezniük – írja a portál.

A részletekről nem tudni, az Mfor.hu mindössze arra emlékeztet, hogy a társaság egyébként működése első 2,5 évében lényegében alvócégként funkcionált, mert nem volt árbevétele, mindössze pár százezres alapkiadást számoltak el. 2021 azonban meghozta a fordulatot a 2,6 milliós árbevétellel egy, összesen 2,3 milliós profittal, ami igencsak szép jövedelmezőségi rátára utal. A tavalyi év kicsit még ennél is jobb lett 2,77 milliós árbevétellel és 2,4 milliós nyereséggel.

Arra is emlékeztetnek, hogy Dzsudzsák Balázsnak – nem mint a labdarúgásban elismert játékos, hanem mint üzletember – nem ez az első végrehajtás az életében. 2022 februárjában pontosan ugyanez történt a résztulajdonában lévő Első Magyar Léghajógyár Kft.-nél is. 

The post Újabb végrehajtás egy Dzsudzsák-érdekeltség ellen appeared first on Forbes.hu.