:

Bezuhantak az árak, beszakadt a fogyasztás, ettől pedig az olajóriás számai is beestek

Bezuhantak az árak, beszakadt a fogyasztás, ettől pedig az olajóriás számai is beestek

2023 első kilenc hónapjában „normalizálódtak az eredmények”, miután a nyersanyagárak az előző évben látott magas szintről visszaestek – így kommentálta a Portfolio szerint az OMV vezére, hogy 2023 harmadik negyedévében (júliustól októberig) 62 százalékkal 1,33 milliárd euróra esett az osztrák cég tisztított (CCS) működési eredménye az előző év azonos időszakához képest.

A tisztított nettó eredmény is csökkent, 64 százalékkal 431 millió euróra. Az elemzői konszenzus jóval magasabb eredményeket, 1,49 milliárd eurós működési eredményt és 657 millió eurós nettó nyereséget jósolt.

Azért halnak meg a katonáink, hogy mi itt élhessünk – kijeviek, akik hazatértek

Alfred Stern vezérigazgató szerint 2023 eleje óta

azért „normalizálódtak az eredmények”, mert „a nyersanyagárak az előző évben tapasztalt fenntarthatatlanul magas szintről visszaestek”.

A negyedéves tájékoztatóban olvasható nyilatkozata szerint emellett a vegyipari ágazat teljesítménye is romlott „a gyengébb fogyasztói kereslet miatt”. Utóbbi üzletág a harmadik negyedévben 11 millió eurós üzemi veszteséget produkált, előző év azonos időszakában itt 214 millió eurós nyereségük volt. Az energia üzletág működési eredménye is nagyot esett, 68 százalékkal 942 millió euróra csökkent.

Borítókép: céglogó az OMV ausztriai központú olaj- és gázipari konszern üzemanyagtöltő állomásánál a főváros VIII. kerületében, a Kerepesi úton.

The post Bezuhantak az árak, beszakadt a fogyasztás, ettől pedig az olajóriás számai is beestek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés