:
Breaking News

Aggasztó mennyiségű nehézfémet találtak több népszerű csokigyártó termékeiben

Ólmot és kadmiumot is tartalmaznak többek között az amerikai édességgyártó, a Hershey csokoládéi.

Az amerikai nonprofit fogyasztói szervezet, a Consumer Reports jelentése szerint aggályos ólom- és kadmiumszintet mutatott ki többek között a Hershey édességgyár termékeiben, írja a Reuters. A magazin szerint a hét kategóriában tesztelt negyvennyolc termék közül tizenhatban káros mennyiségű ólom- és vagy kadmium található.

A vizsgálat során mind a negyvennyolc termékben – többek között ét- és tejcsokoládékban, brownie mixekben, kakaóporokban és forró csokoládéban – kimutatható mennyiségű fémet találtak.

A Consumer Reports szerint a hosszú távú kitettség ideg- és immunrendszeri problémákat valamint vesekárosodást is okozhat.

A Hershey mellett a Walmart és a Target termékei is érintettek, vaamint a Nestlé és a Starbucks forrócsoki-keverékeiben szintén potenciálisan káros mennyiséget találtak.

Több ebből Meglepő stratégiai bejelentést tett a Mitsubishi A rákkutatás egyik nagyágyújával működik együtt a magyar Turbine

A Consumer Reports petíciót indított, amiben felszólítja a Hersheyt, hogy csökkentsék az ólom- és kadmiumszintet a termékeikben.

Márciusban a nagyvállalat pénzügyi vezetője már tett utalásokat arra vonatkozóan, hogy intézkedéseket vezetnek be az ólom és kadmium csökkentésére. Elmondása szerint ezek „természetesen előforduló” összetevők, szintjük attól függően változhat, hogy a csokoládét melyik országból szerzik be.

The post Aggasztó mennyiségű nehézfémet találtak több népszerű csokigyártó termékeiben appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés