:

Egy korszak vége: itt a Dunaferr új neve

A felszámolt vasmű hivatalosan is a brit-indiai acélipari óriáshoz került. Az új tulajdonos bejelentette, mi várható a következő hónapokban, években.

A korábbi Dunaferr dunai vasmű új neve Liberty Dunaújváros lett – írta meg a Portfolio, ahol kiszúrták, hogy hivatalosan is elindult a Liberty Steel Hungary honlapja.

A Liberty Dunaújváros annyit ír rövid bemutatkozásában, hogy „Magyarország legnagyobb acélgyártója”, hogy a vállalkozás 2023. október 20. óta a Liberty Steel csoport tulajdona, illetve hogy 2030-ra szén-dioxid-semleges zöldacélt szeretnének előállítani.

Múlt hétvégi hír volt, hogy a felszámolt vasmű hivatalosan is a brit-indiai acélipari óriáshoz került.

Új fejezet, 100 napos program

A cég belső oldalán is megtörtént a beköszönés. Levelében Sanjeev Gupta, a Liberty Steel csoport elnöke azt írja, „új fejezet kezdődik a vasmű életében. Megemlíti azt is, hogy „közel egy éve segíti a Liberty Steel a vasműt, elkerülte ezzel a múlt év végén fenyegető leállást, ami jelentős egészségügyi és biztonsági kockázatot rejtett magában”.

A csoport magyar nyelvű tájékoztatójában kitérnek többek közt arra is, hogy 100 napos programot indítanak. A főbb pontok között szerepel a folyamatok egyszerűsítése, a zökkenőmentes átmenet biztosítása, az üzleti tevékenység megértése és a folyamatok átalakítása, a szinergiák kihasználása, a stratégiai tervek kidolgozása, felülvizsgálata és/vagy jóváhagyása, valamint egy coach szemléletű vezetés kialakítása.

A következő lépések között szerepel még Dunaújvárosban az e„lektromos ívkemence telepítéséhez szükséges előkészületek folytatása”, valamint az „első lépések megtétele a zöldacél-termelés és a fenntartható jövő felé vezető úton”.

Mindent azért nem vittek

Július közepén a Gazdaságfejlesztési Minisztérium bejelentette, hogy a kormány megmentette az acélipari vállalatot, valójában azonban nem a teljes céget adták el. A brit Liberty Steel fémipari óriás valóban kivásárolta az acél gyártásához szükséges eszközöket, csakhogy a felszámolás alatt álló csoportban rengeteg vagyonelem maradt, garázs, lakóépület és sporttelep is megbújt az eladásra bocsátott portékák között között. Sőt, a másik eladásra kínált cég, a Dutrade Zrt. 90 százalékos részesedését is meghirdették 19 milliárd forintért.

Borítókép: Sanjeev Gupta, a Liberty House Group alapítója, a GFG Alliance nemzetközi konglomerátum vezérigazgatója-elnöke a Dunaferr Dunai Vasműjében 2023. február 16-án.

The post Egy korszak vége: itt a Dunaferr új neve appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés