:

Magyar ingatlanmogul lép be a magánegészségügybe – nagy üzletet kötöttek

Magyar ingatlanmogul lép be a magánegészségügybe – nagy üzletet kötöttek

Zártkörű tőkeemelés történt a Doktor24 magánegészségügyi szolgáltatónál, amelyben a jelenlegi részvényesei mellett az Egészségügyi Befektetési Holding Kft. is részt vett.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közlemény szerint ezzel Futó Péterékhez kerül a társaság törzsrészvényeinek 51,46 százaléka, vagyis többségi részesedést szereztek.

A Forbes júliusi, magánegészségügyi szolgáltatókat felsorakoztató listája szerint a Doktor24 csoport a harmadik legnagyobb piaci szereplő Magyarországon. Folyamatosan nőnek: 2022-ben 14,8 milliárd forintos árbevétellel zártak és felvásárlásokkal, valamint zöldmezős beruházásokkal célozták meg az országos lefedettséget, ebben együttműködve a részben állami tulajdonú Union biztosítóval.

A deallel kapcsolatban a Portfolio azt írta, hogy az Egészségügyi Befektetési Holding a Finext III Magántőkealap érdekeltségi köréhez tartozik, amely pedig a Futureal Development Holdingon keresztül Futóék érdekeltsége. Ebből a kiegészítő mellékletből pedig kiolvasható, hogy a Futurealnak a Finext Vagyonkezelő Nyrt.-ben 73,9%-os részesedése van, és közben a Finext Partners One, Two és Three alapokban 100%-os tulajdonos. (egyébként az Egészségügyi Befektetési Holding címe ugyanaz, mint a Futureal DevelopmentHolding Kft. székhelye.)

A Doktor24 Csoport mögött álló Doktor24 Medicina Zrt. tulajdonosi hátterének ismeretében nem előzmények nélküli a mostani bejelentés. A Medicina Zrt. tavalyi beszámolójának kiegészítő mellékletében ugyanis már megjelent a FAM Lambda Vagyonkezelő Kft. 0,99%-os tulajdonosként, amely szintén Futó családhoz tartozik.

Pontosabb, mint a ChatGPT: magyar AI asszisztenssel tehermentesíti orvosait a hazai magánkórház

The post Magyar ingatlanmogul lép be a magánegészségügybe – nagy üzletet kötöttek appeared first on Forbes.hu.