:

Lézerágyúkkal egészítené ki a vaskupolát Izrael

Lézerágyúkkal egészítené ki a vaskupolát Izrael

Hamarosan szolgálatba állhat Izrael új lézerfegyvere, amely a légvédelmi rendszerét erősíti majd – írja az Interesting Engineering. A vasnyalábnak becézett, hivatalosan Magen nevű rendszert még jó pár évig nem tervezték üzembe állítani, azonban az október 7-én kirobbant, Hamásszal folytatott konfliktus miatt már korábban működésbe léphet.

The Israeli Defense Force is preparing to Deploy the “Iron Beam” Laser Point-Defense System to Active Combat Service for the 1st Time in order to Reinforce the Air Defense Array across the Country; the System was not originally supposed to enter Service for several more Years. pic.twitter.com/kRwz8M1iiX

— OSINTdefender (@sentdefender) October 14, 2023

Izrael légvédelme jelenleg a ballisztikus rakéták megsemmisítését szolgáló Arrow-rendszerekből, a Dávid parittyája nevű rakétarendszerből, valamint a híres vaskupolából áll. Ezeket egészítenék ki az új lézerágyúk, amelyek feladata az lesz, hogy megsemmisítsék az olyan rakétákat, lövedékeket és drónokat, amelyekkel az elhárítórendszer másik komponensei nem tudnak megbirkózni.

A szakértők úgy vélik, a lézerfegyvereknek számos előnyük lehet a hagyományos, rakétaalapú légvédelemmel szemben, például olcsóbb az üzemeltetésük, kevesebb embert igényel a használatuk, nincs korlátja a leadható lövések számának, valamint kevesebb törmelék hullik utánuk a földre.

2020-as jelentések szerint a vasnyaláb akár 7 kilométeres távolságból is képes elpusztítani célpontját, amelyhez mindössze 4 másodpercre van szüksége. Idén pedig már arról érkeztek beszámolók, hogy a rendszer akár a 100 kilowattos teljesítményt is elérheti, és 10 kilométeres távolságba is tudja összpontosítani a sugarát.

Kapcsolódó Videón az amerikaiak sci-fibe illő lézerfegyvere Drónt lőttek le vele, sikerült.

The post Lézerágyúkkal egészítené ki a vaskupolát Izrael first appeared on 24.hu.