:

Ez a légitársaság már ma újra repülhet Tel-Avivba

Az Izraelbe irányuló foglalások összeomlottak, és a kormányokon múlik, hogy a légitársaságok repülnek-e oda – mondta Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az ír légitársaság péntektől újraindíthat egy vagy két napi járatot, írja a Reuters. „Vasárnap repültünk (Tel-Avivba), hétfőn leállítottuk a repülést. Kapcsolatban vagyunk a repülőtérrel, jelenleg nincs műszaki háttér. Ezt ma állítják helyre” – nyilatkozta csütörtökön O’Leary, hozzátéve hogy:

„Péntektől legalább napi egy vagy két járatot vissza akarunk állítani. A repülőtér azt szeretné, ha visszaállítanánk egy napi járatot Bécsbe és egy napi járatot máshová, de ez a biztonsági helyzettől függ”.

Eközben az Air France-KLM közölte, hogy kereskedelmi járatait törölték, de a franciák különleges evakuációs járatokat szerveztek. A Lufthansa és a British Airways (BA) anyavállalata, az IAG egyelőre szintén figyelemmel kíséri az eseményeket, és a csoport úgy döntött, október 14-ig törli az izraeli járatokat, hogy megnézze, hogyan alakul a helyzet, miután a BA szerdán biztonsági aggályok miatt eltérített egy járatot.

A brit kormány szintén csütörtökön közölte, hogy járatokat szervez állampolgárai Izraelből való kijuttatására, és utasította diplomatáinak családjait, hogy hagyják el a Hamász elleni háború nyomán. Az első járat tegnap indult Tel-Avivból. A Lufthansa vezérigazgatója, Carsten Spohr azt mondta, hogy a német kormány számára speciális evakuációs járatokat indít.

Eközben a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium már több repülőjárattal, valamint hajóval is elkezdte kimenekíteni a magyar állampolgárokat a héten, miután keddtől a II-es kiemelt biztonsági kockázatot rejtő országok közé sorolta Izraelt. Ez a kiemelt biztonsági kockázatot rejtő, csak halaszthatatlan utazásra javasolt országok és térségek kategóriája.

The post Ez a légitársaság már ma újra repülhet Tel-Avivba appeared first on Forbes.hu.