:
Breaking News

Akciós a bukott ásványvízkirály ütött-kopott jachtja, 1 milliárd helyett már csak 850 millió forint

Akciós a bukott ásványvízkirály ütött-kopott jachtja, 1 milliárd helyett már csak 850 millió forint

Van vele meló, például a jakuzzira is ráférne egy csere. Mi ez a luxushajó, amit Mészáros Lőrinc nem vitt magával, amikor cakompakk felfalta az egykori legnagyobb magyar ásványvízgyártót?

Februárban már árverésre bocsátották, de az akkori egymilliárdos kikiáltási áron nem sikerült eladni az egykori vezető magyar ásványvízgyártó, az Aquarius-Aqua Kft. 34 méteres luxusjachtját, a Cassiopeiát. Az állami felszámoló most újabb próbát tesz, október 10-ig lehet megnézni a felszámolás alatt álló kft. utolsó vagyontárgyát, írja az mfor.hu. Az új indulóár 850 millió forint.

Tényleg jó fogás volt? Minden az ingatlan.com és az Emag-Edigital-alapítók nagy üzletéről

A becsődölt cégcsoportot és az albertirsai üzemet Mészáros Lőrinc cége, az Aqua Lorenzo Kft kebelezte be 2021-ben. Ahogy a G7 írt róla, a Cassiopeia az Aquarius-Aqua bukásának emblematikus szereplője. A cég bedőlésének idejére ugyanis a tulajdonosok viszonya is igencsak megromlott, ebben pedig komoly szerepe volt, hogy az áfacsalási ügy miatt letartóztatott főrészvényes elég nagy lábon élt, ráadásul, ahogy a jacht is mutatja, esetenként a cég kontójára, amit a tulajdonostársak elég nehezen viseltek.

Ami a Cassiopeiát illeti, a horvátországi Trogirban tanyázik, 2009-ben helyezték forgalomba, és elvileg már elég kopottas állapotban van. Az árverés leírása szerint a jakuzzi szervízre vagy akár cserére szorul, ahogy teljesen cserélni kellene a teakfát is a középső és előfedélzeten. A bal oldali kék festés is rossz állapotban van, a hajótest hosszában leváló pelyheket és „nyilvánvaló” fehér foltokat pedig fóliával takarták el. És amúgy a teljes hajótest újrafestésre szorul.

The post Akciós a bukott ásványvízkirály ütött-kopott jachtja, 1 milliárd helyett már csak 850 millió forint appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés