:

Jön a benzinárstop 2.0? Megszólalt a Mol igazgatója

Jön a benzinárstop 2.0? Megszólalt a Mol igazgatója

A régiós üzemanyagpiacon a magyarországi árak a középmezőnyben vannak, de 30-40 forintos literenkénti különbség az országok árai között már az egyensúly megbomlásához és a benzinturizmus megindulásához vezethetne.

A hvg.hu írt arról, hogy Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója egy hétfői, budapesti konferenciáján arra figyelmeztetett, hogy rövid és hosszú távon is kihívásokkal kell szembenéznie a társaságnak; a makrogazdasági környezet kedvezőtlen, az infláció miatt megnövekedtek a beruházási költségek, eközben a változó szabályozói környezettel is számolniuk kell.

Egy liter hétszázért, maradhat? – ez vár ránk benzinfronton

Utóbbival a többi között arra utalhatott, hogy megint szóba került a parlamentben a benzinárstop. Orbán Viktor miniszterelnök évadnyitó beszédében azt mondta, az infláció letörésére bevetett kormányzati intézkedések működnek, és elérhető az év végére az egyszámjegyű infláció,

de ha a pénzromlás jelentős részéért felelős üzemanyagáraknál ismét be kell avatkozni, a kormány meg fogja tenni.

Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter rendszeres árjelentésekre kötelezte a hazai üzemanyag-ágazat szereplőit, akiknek a jövőben arról is vallaniuk kell a kormánynak, milyen lépéseket tesznek az árak mihamarabbi csökkentéséért.

The post Jön a benzinárstop 2.0? Megszólalt a Mol igazgatója appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés