:

10 éves a Kürtőskalács Fesztivál

10 éves a Kürtőskalács Fesztivál

A Vitéz Kürtős elmúlt 20 évének kedvenc termékeit hozza el október 13-15. között a 10. Kürtőskalács Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. 30 különböző ízű és formájú kürtőskalács, 2 színpad és igazi programkavalkád vár mindenkit az ősz legízletesebb gasztrofesztiválján.

„Idén 20 éves a Vitéz Kürtős és 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál, amit egy nagyszabású, különleges programsorozattal ünneplünk októberben. Kicsit visszatekintünk a múltra és megidézzük az elmúlt 20 év 30 kedvenc kürtőskalácsát, valamint kürtőskalács desszertjét, sőt olyanokat is visszacsempészünk a kínálatba, amik egy picit talán feledésbe merültek, de anno nagyon kedvelte őket a közönség. Nosztalgiázzunk együtt az Állatkertben” – kezdi András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál megálmodója.

„Beleástuk magunkat az elmúlt időszak statisztikáiba és megnéztük, mik voltak a sláger termékek az adott években. Ennek alapján visszahozzuk most például a Kürtős Csapágyat vagy a Meggyes-mákos kürtőskalácsot, de természetesen a nagy klasszikusok sem maradhatnak el, és az idei sztár, a pisztáciás ízesítés is helyet kap a fesztiválon. Emellett velünk lesznek az ízbombák, a kürtőskalács-desszertkülönlegességeink és a KÜRTŐSBON variációk is. Újdonság, hogy idén az egész Állatkert területén, 10 kürtőskalács standdal és 2 színpaddal várjuk majd a vendégeinket” – teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős alapítója.

A 10. Kürtőskalács Fesztiválon természetesen a nagy kedvencek is helyet kapnak: lesz “Csináld magad!” sátor, glutén-, tej- és tojásmentes, vegán kürtőskalács, valamint meghívott vendégként Székelyudvarhelyről érkezik a Lehel Kürtősház, ahol a hagyományos, nagy méretű kürtőskalácsok is megkóstolhatóak igazi, autentikus kivitelezésben.

„A visszatérő, nosztalgikus motívumot idézik majd a fellépők is, ugyanis olyan előadókat hívtunk meg, akikkel már találkozhattunk a 10 év alatt máskor is. Koncertet ad Keresztes Ildikó, Farkasházi Réka, Bolba Éva és a JAZZterlánc, de újdonságokban és meglepetés előadókban sem lesz hiány. Összegyúrjuk az elmúlt 10 évünket, mint egy igazán jó kürtőskalács tésztát” – mosolyog Tünde.

A 10. Kürtőskalács Fesztiválon két színpad várja a közönséget, a nagyszínpad fellépői a főbejáratnál szórakoztatják majd az édes ízek kedvelőit, míg a Holnemvolt Vár oldalán, a kisszínpadhoz mesemondók és bábelőadások csalogatják a kisebbeket.

A jubileumi, háromnapos ünnepre tehát már nem kell sokat várni, október 13-15. között megnyílik a Budapesti Állatkert a kürtőskalács-rajongói előtt!

The post 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés