:

Hat ukrán várost bombázott Oroszország hajnalban

Tömeges rakétatámadási hullámot indított hajnalban Oroszország számos ukrán város ellen. A támadásokban legalább 2 ember meghalt, 26-an megsérültek, írja a Kyiv Independent.

Hajnali 4 és 7 óra körül légiriadó lépett életbe több ukrajnai oblasztyban és Kijevben. Kijevre a légvédelmi rendszerek által ledobott rakéták miatt törmelék hullott a városra, több mint 20 orosz rakétát lőttek le. A főváros Darnyickij kerületében hét ember, köztük egy gyerek megsebesült, miután a törmelékek tüzet okoztak egy benzinkútnál és megrongáltak egy lakóházat. Kijev környékén két ember sérült meg a lezuhanó törmelékek miatt.

Cserkaszi központjában egy szállodát ért találat, helyi idő szerint reggel 9 órakor kilenc ember sérült meg, közülük ketten súlyosan. Harkiv ellen reggel 6 óra körül hat rakétát lőttek ki, itt három ember sérülhetett meg.

A Lviv melletti Drohobicsban három rakéta csapódott be raktárépületekbe, amik utána ki is gyulladtak. Áldozatokról egyelőre nincs információ. Rivnében a támadás egy benzinkutat ért, Herszonban pedig hajnali 3 óra 40 perckor egy kollégiumot ért találat. Egy 29 és egy 41 éves férfi meghalt, öt másik megsebesült.

Oroszország összesen 43 rakétát lőtt ki Ukrajna ellen, az ukrán vadászgépek és légvédelmi rendszerek 36-ot megsemmisítettek. A rakétákat az oroszok több hullámban indították, különböző irányokból léptek be az ukrán légtérbe, majd megváltoztatták az irányukat, hogy kikerüljék a légvédelmi rendszereket.

The post Hat ukrán várost bombázott Oroszország hajnalban appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés