:
Breaking News

Kirakat-luxus helyett valódi értékek az Aria Hotel Budapestben

Kirakat-luxus helyett valódi értékek az Aria Hotel Budapestben

A nyolc évvel ezelőtt megnyitott Aria Hotel az első ötcsillagos budapesti szállodák egyike volt, ami nem csak a külföldiek szemében tette vonzóbb desztinációvá Magyarországot, de rendszeres zenei programjaival az itt élőket is megszólítja.

Minden szállodánk úgy néz ki, mintha két hete nyitottuk volna meg”

– mondja nevetve Henry Kallan, körbemutatva az Aria Hotel Budapest egyik lakosztályában. Az ötcsillagos belvárosi szálloda idén ünnepelte nyolcadik születésnapját, annak megálmodója, illetve a teljes szállodacsoportot, a Library Hotel Collectiont is vezető unokaöccse, Peter Velk pedig azóta is gyakran látogat Budapestre. „Szeretünk ide jönni, mert mindig eszünkbe jut az a pillanat, amikor először megláttuk ezt az épületet – meséli az alapító. – Egy elhagyatott banképület volt, a város egy remek pontján, karnyújtásra a Bazilikától. Végül megvettem, a többi pedig ma már történelem. Az Aria Hotel története ugyanakkor a kemény munkáról, az erős vízióról és a jó csapatról szól. Szécsi Zsolt építésszel és el Varró Zoltán belsőépítésszel hatalmas szerencsénk volt, aminek eredményéből 2015 óta profitál Budapest. Hiszem, hogy az Aria Hotel ma Európa legjobb boutique hotelje” – vallja Henry Kallan, a Library Hotel Collection magyar származású elnöke. Az alapító elfogultsága érthető, az Aria Hotel elsőségét ugyanakkor mások is megerősítették – többek között a Tripadvisor, akik a vendégvisszajelzések alapján 2017-ben a világ legjobb hotelének választották. A boutique luxusszálloda a zene köré épült, a tematika pedig nem véletlen.
„Mi megvásároljuk, megcsináljuk, majd menedzseljük is a szállodákat, amit világszinten is nagyon kevés családi vállalkozás csinál. A budapestin felül van négy szállodánk Manhattanben, egy Torontóban, illetve volt egy szállodánk Prágában” – meséli Henry.

„Mivel az első manhattani
szállodánk a könyvek köré épült és rögtön hatalmas siker lett, ezért elkezdtünk olyan tematikákban gondolkodni, amikhez könnyen tudnak kapcsolódni az emberek. Közép-Európának fantasztikusan gazdag a zenetörténete, ezért is döntöttünk ezen tematika mellett, először a prágai, majd a budapesti hotel esetében. A prágai hotelből mára kiszálltam: bár a cseh főváros egy csodaszép hely, de Budapestet élőbbnek találom.”


A 49 szobás Aria Hotelben minden szárny más-más műfaj – a klasszikus, az opera, a jazz, valamint a kortárs – előtt tiszteleg. Az egyedi atmoszféra ugyanakkor mit sem ér, ha nincs mellette az emberi oldal. Henry Kallan meggyőződése, hogy a nagy szállodákban nem lehet olyan szinten személyre szabott élményt kapni, mint őnáluk. „Egy-egy vendég érkezése előtt a személyzet utánanéz, ki ő, honnan érkezik – ha például előtte sokat utazott, akkor valószínűleg éhes. Az emberek ugyanis nem arra fognak emlékezni, mit mondtál nekik, hanem arra, hogyan érezték magukat tőle. Olyan érzést szeretnénk kelteni, mintha a szálloda vendégeit a saját házunkban látnánk vendégül, ami egy fontos különbség az ötcsillagos palotákhoz képest.”
Utóbbiból ma ugyanis lényegesen több van, mint az Aria Hotel nyolc évvel ezelőtti megnyitása
idején. A minőségi budapesti vendéglátás térnyerése abból is jól látható, hogy amíg 2015-ben még csupán négy, addig ma kilenc Michelin-csillagos étterem van a fővárosban. A magas színvonalú vendéglátás fejlődésben vitathatatlan szerepe volt az Aria Hotelnek is, a feladat ugyanakkor messze nincs megoldva. „Budapest több szempontból is impozánsabb, mint Prága, vagy akár Bécs – nagyon impulzív város. Ugyanakkor továbbra is híján van az olyan szofisztikált megoldásoknak, amilyeneket Londonban, Párizsban, vagy Rómában látunk. Ezek meghonosodásához valószínűleg kell még tíz év, emiatt viszont a nagyon gazdagok sok esetben elkerülik Budapestet” – mesél tapasztalatairól az Aria Hotel megálmodója, hozzátéve: ez is az oka annak, hogy ilyen színvonalú szállodákban töredékáron adják a szobákat a világ legvonzóbb nagyvárosaihoz képest.

Henry Kallan. fotó: La Femme / Milan Tóth

A tulajdonosnak és a szálloda vezetésének az is fontos küldetése, hogy az Aria Hotel ne csak egy
külföldieket kiszolgáló szálláshely legyen, de a budapestiek is érezzék azt magukénak. A helyiek
egyik fontos kapcsolódási pontja a szálloda zenei programja. A szálloda földszintjén működő Café Liszt étterem intim hangulatú vacsora előtti koncerteket rendez a nemzetközi zenei élet
legelismertebb művészeivel, többek között Nyári Károllyal, Bogányi Gergellyel és Rost Andreával. Hétvégén reggelente pedig a londoni Royal Opera House élő opera- és balett előadásait vetítik a szálloda mozitermében, finom brunchot követően.

A boldogság maga a fejlődés folyamata: minden kicsi előrelépés boldogságérzéssel tölti el az embert”

– vallja Henry. Az Aria Hotel kétséget kizáróan hozzátett ahhoz, hogy Budapest egy vonzóbb desztináció legyen, az itt élőknek pedig az elidegenítő kirakat-luxus helyett valódi értékeket kínál.

The post Kirakat-luxus helyett valódi értékek az Aria Hotel Budapestben appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés