:
Breaking News

Kína: közelebb van, mint gondolnád

Kína: közelebb van, mint gondolnád

Vagy akár így is fordíthatnánk: elérhetőbb, mint gondolnád. Tény, hogy Kína a távolság miatt nem tartozik a magyarok elsődleges úticéljai közé, pedig, ha az utazást úgy tekintjük, mint a komfortzónánkból való kibillentést és új kultúrák megismerését, Kínánál tökéletesebb desztinációt talán nem is találhatnánk a heti 10 közvetlen Budapest–Kína járattal. Akár 10 óra alatt megvan ez a kontinentális-kulturális ugrás!

Magával ragadó városok, történelmi és kulturális kincsek, hihetetlen színek és fotótémák, és egy egészen más világ. Ez Kína, ami a közvetlen budapesti járatokkal minden eddiginél könnyebben elérhető. A járvány éveiben egyáltalán nem, vagy csak nehézkesen lehetett ide utazni, sok teszteléssel és karanténnal, mostanra viszont már teljesen nyitva az ország, mindenki számára elérhető a vízumkérelem, újra gördülékeny és kiszámítható az országba történő beutazás. Nagyon várják újra a turistákat, ezért igyekeznek minél jobban megkönnyíteni az érkezést, ehhez adnak hozzá a közvetlen és gyakori repülőjáratok.

Az Air China gépeivel hétfőnként és péntekenként utazhatunk Pekingbe akár 10 órán belül a két főváros között. Peking felfedezése egy lenyűgöző körutazás, még anélkül is, hogy elhagynánk a városhatárt! A Nagy Fal, a Tiltott város, a Tienanmen tér és a Nyári palota mind-mind olyan helyek, melyek magukban hordozzák az ősi idők történelmét és kultúráját. Mindehhez hozzájárulnak az elbűvölő hutong sikátorok és a csodálatos császári parkok is, melyek együtt alkotják Peking gazdag és fenséges atmoszféráját.

A China Eastern légitársaság leányvállalata, a Shanghai Airlines minden nap üzemel Budapest és Kína között. Hetente ötször juthatunk el Sanghajba, illetve hétfőnként és csütörtökönként Ningbó városába. A járatok többsége dél körül indul Budapestről és hajnalban érkezik a kínai városokba. Sanghaj és a kisebb városok is gazdag látnivalókkal kényeztetik az odalátogatókat, melyek közt a természeti szépségek is megtalálhatók, mint például a Sanghajtól egy órára található Hangzhouban, ahol a zöld, békés teaföldeket fedezhetjük fel és kóstolhatjuk meg a híres Longjing teát. Kína varázslatos hely, amelyet érdemes felfedezni és megismerni, hiszen olyan élményeket kínál, melyek emlékezetünkben örökre megmaradnak.

Szerdánként a Jangce folyó partján fekvő Csungkingba utazhatunk szintén az Air China járataival: a város Kína legfontosabb kiindulópontja a Jangce folyón történő hajókázásokhoz. Életre szóló élmény egy festői hajókirándulás, ahol megcsodálhatjuk a lenyűgöző Három-szoros szurdokot és átélhetjük Kína leghosszabb folyójának szépségét.

Kína évszázadokon átívelő gasztronómiai művészete és régiós sokszínűsége folyamatosan lenyűgöz, az ország kulturális öröksége és látnivalói pedig olyan élményt nyújtanak, amelyet sehol máshol nem tapasztalhatsz meg. Az igazi kínai ízekért érdemes Kínáig utazni.”

Jókuti András

Megtudnál még többet a kínai gasztronómiáról? Hallgass bele legújabb Budapest Airport podcast epizódunkba, ahol Jókuti Andrással beszélgetünk.

The post Kína: közelebb van, mint gondolnád appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés