:

Szaldó: mégsem veszik el visszamenőleg a családoktól?

Szaldó: mégsem veszik el visszamenőleg a családoktól?

Mégsem törlik el a lakossági napelemeknél az éves szaldóelszámolást? Kocsis Máté Facebook-posztban kéri az energetikai minisztert, hogy ne vegye el a szerződéseik alapján őket megillető szaldóelszámolást a családoktól.

A Fidesz frakcióvezető Facebook-bejegyzésében arra kéri Lantos Csabát, „a már megvalósult családi beruházások esetén ne vonjanak el szerzett jogokat, és a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azon családok esetén, akiket ez korábbi szerződéseik alapján is megilletett!”

Több ebből Nehezet reggelizett a forint Magyar milliárdost loptak meg internetes csalók

Az energiaügyi miniszter augusztus végén jelentette be a napelemes rendszerek változásait. Ezek között nemcsak az szerepel, hogy hol és mikortól lehet újra ilyeneket telepíteni, hanem az is, hogy januártól nem csak a 2024-től telepítettek esetében, hanem visszamenőleg a korábbi rendszereknél is megszűnik az éves szaldóelszámolás, ezeket is havi elszámolásra állítják át.

A bejelentést hatalmas felháborodás kísérte, amire az Energiaügyi Minisztérium (EM) annyit reagált, hogy mindenkinek megtérül a beruházása, támogatják majd a családokat a napelemes rendszerek megtérülő telepítésében.

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség akkor úgy nyilatkozott, hogy nem volt szükség arra, hogy a kormány a már meglévő rendszerek esetében a kormány visszamenőlegesen nyúljon bele a rendszerbe és szüntesse meg az előnyös éves elszámolást.

A havi elszámolási rendszerre való átváltás azt jelentené, hogy a változtatás után soha nem fog megtérülni a napelemes beruházás. Ezek a rendszerek 8-10 éves megtérülési idővel lettek létrehozva, de ez nem fog megvalósulni.

The post Szaldó: mégsem veszik el visszamenőleg a családoktól? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés