:
Breaking News

25. Zsidó Kulturális Fesztivál – Hét helyszínen a magyar zenei élet krémje

25. Zsidó Kulturális Fesztivál – Hét helyszínen a magyar zenei élet krémje

A 25. Zsidó Kulturális Fesztivál 2023. szeptember 3-tól szeptember 12-ig várja a közönséget hét budapesti helyszínen: a Dohány utcai, a Frankel Leó úti, a Hegedűs Gyula utcai, a Rumbach utcai zsinagógában, a Bálint Házban, a Magyar Zene Házában és a Papp László Budapest Sportarénában.

A jubileumi rendezvénysorozat a maga nemében rendkívüli produkciókat tartogat: a zenei- és irodalmi programokon olyan együttesekkel és művészekkel találkozhatnak, akik most előszőr, avagy évek óta rendszeres fellépői a fesztiválnak.

Hazai sztárok és külföldi hírességek ünneplik a Zsidó Kulturális Fesztivál fennállásának 25. évfordulóját, amely idén színezüstbe öltözik, hiszen a zsidó vallási kegytárgyak jelentős része is ebből az ősi nemesfémből készül.

A közönség a magyar zenei élet olyan nagyszerű énekeseivel találkozhat, mint például Malek Andrea, Szulák Andrea, Falusi Mariann, Veres Mónika Nika, Pásztor Anna, Janicsák Veca, Müller Péter Sziámi, Dés László vagy Vastag Tamás. A színházak világában nem csak a prózai alakításaikkal, de az énektudásukkal is kiemelkedő színművészek közül olyan meghatározó művészek lépnek fel, mint Gubik Petra, Ónodi Eszter, Koós Réka, Hámori Gabriella, Janza Kata, Fesztbaum Béla, Bereczki Zoltán, Szabó P. Szilveszter, Csonka András, Kamarás Iván, Máté Gábor és Mácsai Pál.

A hazai zenésztársadalom kiváló művészei is képviseltetik magukat: velünk lesz többek között Illényi Katica, Korcsolán Orsolya, Klein Judit, Jáger Bandi, Balogh Kálmán, Lukács Miklós, Szives Márton, Nógrádi Gergely, Banda Pál, a Voice&Brass, a Debrecen Dixieland Jazz Band és a Klezmerész együttes. A fesztivált a Jávori Fegya által vezetett Budapest Klezmer Band koncertje nyitja, és a szintén 25 éves jubileumát ünneplő, a Masa Tamás által vezetett Sabbathsong Klezmer Band zárja majd.

 A fesztiválon köszönthetjük az izraeli Voices of Yemen együttest, az Omri Mor Triót és Alex Jacobowitz marimba- és xilofon-művészt is. Egy igai világpremierre készül a Leonyid Gutkin által vezetett Binah Orchestra, akik erre az estére hazai és nemzetközi fellépőkkel egészülnek ki: csatlakozik hozzájuk az izraeli Amber Revival formációt alkotó Netta Nimrodi és Arie Burshtein, a Rox Brothers zenekart megalapító orosz Alex és Nikita Pozdnyakov, valamint Viktoria Koloszova énekesnő.

Jegyek kaphatók: https://25-zsido-kulturalis-fesztival.broadway.hu/

Bővebb információk: www.zsidokulturalisfesztival.hu

The post 25. Zsidó Kulturális Fesztivál – Hét helyszínen a magyar zenei élet krémje appeared first on BellaCafe.hu.