:

Megugrott a forint, csak nem a jó irányba

Gyengülésnek indult a magyar valuta.

Úgy tűnik, nem tudja tartani az elmúlt napok erősödését a forint. A magyar valuta péntek délután javult a 381,5-ös szint környékére, amit egészen hétfő kora reggelig tartott is – azóta viszont egy-két pihenővel kapaszkodik felfelé. A kedd reggelt is gyengüléssel kezdi az euróval szemben: a késő esti 382,59-es szintet maga mögött hagyva, cikkünk írásának pillanatában 383,11-re gyengülve nyit.

Az USDHUF ezzel szemben tegnap csúcsosodott: a 355,1-es maximumról 353,93 forintra javult a magyar valuta az amerikai dollárral szemben.

Több ebből Megugrott a forint, csak nem a jó irányba „Idén először a női vezetők vannak többségben. Végre megérkeztünk” – Francesca Hegyi a világ legnagyobb kulturális fesztiváljáról

A forint az angol fonttal szemben, a hétfői maximumhoz képest szintén ledolgozott egy hangyányi felesleget, de az egy napja megfigyelt, 443,9-es minimum egy darabig szintén a múlté: a kora este óta folyamatosan emelkedik a GBPHUF, jelenleg 446,58 forinton áll. A svájci franknál hasonló emelkedést rajzol a grafikon. Itt már tegnap délután óta átléptük a 400-as határt: jelenleg 400,76 forintért lehet kapni egy frankot a pénzpiacokon.

Figyelem, ez egy devizapiaci hír, ami gyorsan elavulhat. Friss forinthírekért kattints ide.

The post Megugrott a forint, csak nem a jó irányba appeared first on Forbes.hu.