:

Szijjártótól ma is megtudhattuk, ki Magyarország ellenfele – nem úgy tűnik, hogy a török elnök

Aki ellenfél, gáncsol, aki gáncsol, az pedig ellenfél – fektette le a paksi aranyszabályt a magyar külügyminiszter. Jövőre jön a nagy betonpillanat, pár nap múlva pedig Erdoğan, akivel energiaellátásról tárgyalunk az atlétikai vb alatt.

„Azt tudjuk, hogy Magyarország ellenfelei, ellenségei gáncsolják a paksi projektet, de ez fordítva is igaz,

aki gáncsolja a paksi projektet, az bizony Magyarország ellenfele,

a magyar nemzeti érdek ellenfele” – ezt Szijjártó Péter külügyminiszter annak kapcsán mondta az MTI szerint, hogy bejelentése szerint aláírásra került a paksi bővítés kivitelezési szerződésének módosítása, és mint fogalmazott, „a beruházás átléphet a második, a valós fizikai építkezés szakaszába”.

Mit mondott még?

Szijjártó szerint „több olyan rendelkezés is van ebben a módosításban, amelynek nyomán gyorsabban, könnyebben és egyszerűbben tudunk előre haladni az elkövetkezendő időszakban”, a gyorsítás pedig „lehetővé teszi, hogy az eredeti célkitűzésünknek megfelelően

a jövő év végéig az úgynevezett első beton momentuma eljöjjön”.

A paksi beruházás úgynevezett „ellehetetlenítésre” irányuló „minden támadást és gáncsoskodást” a „szuverenitásunk megsértésére irányuló cselekedetnek fogjuk felfogni a jövőben is” – figyelmeztett Szijjártó.

Kivel tárgyalunk a vb alatt?

Egy szintén ma megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón Szijjártó az induló budapesti atlétikai vb kapcsán azt is elmondta, hogy a napokban számos vezető Magyarországra érkezik, többek között a szerb, a török, az azeri, a kirgiz, az üzbég, a türkmén elnök és a katari emír. Szerinte például az azeri, a török, a türkmén és a szerb elnökkel is energiaellátási kérdésekről fognak beszélni.

Sőt, ha Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel „minden úgy alakul, ahogy azt jelenleg előre látjuk, akkor az augusztus 20-ai tárgyalást követően itt már konkrét megállapodásról is be tudunk majd számolni” arról, hogy török földgáz is érkezhessen Magyarországra – jelentette ki a külügyminiszter.

The post Szijjártótól ma is megtudhattuk, ki Magyarország ellenfele – nem úgy tűnik, hogy a török elnök appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés