:

A magyar milliárdoslistára sem férne fel, de indul az amerikai elnöki székért

A magyar milliárdoslistára sem férne fel, de indul az amerikai elnöki székért

Ifjabb Robert Francis Kennedynek nem akkora a vagyona, mint amire a családneve alapján gondolnánk.

Hiába van hatalmas vagyona a Kennedy-családnak, a népes família sok tagja között egyenetlen az eloszlás. Például az egykori elnök, John F. Kennedy lánya, Caroline (jelenlegi canberrai amerikai nagykövet) több pénzből gazdálkodhat, mint az elnöki pozícióra pályázó ifj. Robert Francis Kennedy (továbbiakban ifj. RFK). A Kennedyk ingatlan-befektetésekből és részvénypiaci spekulációkon keresztül halmoztak fel 1,2 milliárd dollárt – legalábbis az amerikai Forbes ekkorára becsülte a család vagyonát.

A legőrültebb Kennedy, akire senki nem számított, és most mindenki rá figyel

Ifj. RFK egyike Joe Kennedy 29 unokájának, és tíz testvére van. Az ügyvéd-influenszer inkább hírnevet örökölt, pénzt kevesebbet. Feleségével, Cheryl Hines színésszel közös vagyonukat az amerikai Forbes mindössze 15 millió dollárra becsüli. Ez 5,3 milliárd forintot jelent – a magyarországi Forbes 50 leggazdagabb magyar listáján legutóbb 36,8 milliárd forint volt az alsó belépési szint.

A vagyonból négymillió dollárt a Chicago belvárosában működő luxusingatlanok fejlesztője, a Wolf Point részvényeiben tart.Saját ügyvédi irodát is működtet, a Kennedy & Madonna értéke ötmillió dollárra becsülhető.Más ügyvédi irodáknak is dolgozik jogi tanácsadóként, illetve félmillió dollárt keresett az oltásellenes szervezetén keresztül is.Becslések szerint 100-250 ezer dollárt tarthat bitcoinban, éppen kibontakozó kampányában is támogatja a kriptovaluták használatát.

Ifj. RFK a negyedik Kennedy, aki elindul az elnöki pozícióért. Családja ugyan nem állt be mögé, 1,2 millió Instagram-követőjére viszont számíthat. Egyelőre tőlük és a weboldalán keresztül gyűjt adományokat az elnökválasztási kampányához, amit a következő fél-egy évben járathat csúcsra.

The post A magyar milliárdoslistára sem férne fel, de indul az amerikai elnöki székért appeared first on Forbes.hu.