:

Megmentette az ötfős család életét egy iPhone

Megmentette az ötfős család életét egy iPhone

Hatalmas tűzvész pusztított a hét elején a Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigetén, Mauin. A hatóságok szerint 67 ember halt meg, és rengeteg a sérült is. Egy szerencsés család a technológiának köszönhetően megmenekült az autójukat körbevevő tűz elől – írja a hvg.

Az ötfős család térerő hiányában az iPhone 14-szériában megjelent műholdas segélykérő  funkcióhoz fordult, hogy elérjék a segélyszolgálatokat. 

A segélyszolgálatokkal folytatott műholdas beszélgetés nagyon hasonlít egy sima üzenetváltásra: néhány általános információval indul, elmondják hányan és hol vannak, milyen járműben.

My brother’s girlfriend’s cousin and his family were caught in their vehicle in Maui while the wildfires suddenly erupted around them.

No cell service, so Apple Emergency SOS was the only way they could get in contact with first responders. Literally saved their lives. pic.twitter.com/PpxNwTGOAf

— Michael J. Miraflor (@michaelmiraflor) August 10, 2023

A Twitteren közzétett beszélgetésben az látható, hogy ezután megkérdezik, merre kéne elindulniuk, majd meg is indulnak. Közben rájönnek, hogy nem tudnak eljutni a tengerig, majd jelzi, hogy már nem látnak semmit. Ezután kapcsolódik be a segélyszolgálat, mely azt írta a bajba jutottaknak, hogy értesítették a tűzoltóságot, akik igyekeznek mentőegységeket oda juttatni, teszi hozzá a BGR.

A várakozás ideje alatt több üzenetváltás is történik: kiderül, hogy az autóban rendkívül meleg van, valamint, hogy az egyik utas hipoglikémiás. Nem sokkal később a hatóságok sikeresen kimentik a bajba jutott autósokat, melyről az érintettek értesítik is a diszpécsert.

The post Megmentette az ötfős család életét egy iPhone first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés