:

Élelmiszervásárlás SZÉP-kártyával – nem mindenhol jó mindegyik kártya

Élelmiszervásárlás SZÉP-kártyával – nem mindenhol jó mindegyik kártya

A 24.hu megkérdezte a nagyobb boltláncokat, hogy elfogadják-e már a SZÉP-kártyát, és ha igen, mind a négy kibocsátó kártyájával lehet-e náluk élelmiszert vásárolni.

Augusztus 1-jétől 2023. december 31-ig SZÉP-kártyákkal is fizethetünk élelmiszer-vásárláskor a boltokban. Kizárólag élelmiszert vehetünk vele, vagyis vegyi árut, ruházati cikket vagy alkoholt nem lehet fizetni SZÉP-kártyákkal.

SZÉP-kártyakibocsátók közé utoljára csatlakozott Edenred kártyáival nem mindenhol lehet fizetni, ahol a banki kibocsátókéval – ezek az OTP, K&H, illetve MKB, ami időközben beolvadt az MBH-ba – igen. Az sem mindegy, hol és milyen kasszánál, milyen vásárlásnál akarjuk használni a munkáltatói juttatásként kapható SZÉP-kártyát, írja a 24.hu.

A Lidl úgy fogalmazott, hogy minden áruházában elfogadja a SZÉP-kártyát fizetőeszközként – kibocsájtó banktól függetlenül. Mivel az Edenred nem bank, ez lefordítva azt jelenti, hogy az Edenred SZÉP-kártyákkal nem lehet fizetni a német diszkontláncban. A SZÉP-kártyás fizetés önkiszolgáló kasszáiknál nem lehetséges, csak a hagyományos pénztáraknál.

Az Auchan áruházakban is használható az OTP, K&H, MKB SZÉP-kártya, ám az Edenred egyelőre nem, viszont nyitottak e kártya elfogadására is, és már dolgoznak rajta.

Lidl, SPAR, Tesco – Ennyit keresnek a villámkezű pénztárosok és raktárosok

A Tesco augusztus 1-jétől szintén elfogadja a SZÉP-kártyákat, de, mint oldalukon is látható, csak az OTP, K&H, MKB és MBH-sokat. Lapunknak írott válaszukban jelezték, csak hagyományos kasszáiknál, hideg élelmiszerek vásárlására (kivéve, ahogy a rendelet is írja, az alkoholos italokat) használhatók augusztustól az év végéig a SZÉP-kártyák. Ők az Edenred-kártyát technikai problémák miatt nem tudják elfogadni.

A Penny és a Spar üzletekben mind a négy kártyakibocsátó SZÉP-kártyájával lehet fizetni.

The post Élelmiszervásárlás SZÉP-kártyával – nem mindenhol jó mindegyik kártya appeared first on Forbes.hu.