:

Két évnyi dízelt jachtozott el Mészáros Lőrinc és családja – egy hét alatt

Két évnyi dízelt jachtozott el Mészáros Lőrinc és családja – egy hét alatt

Egy hét alatt annyi dízelt füstölt el a Mészáros-család az olaszországi jachtozással, amennyit két év alatt egy hétköznapi autó.

A G7 szerdai cikke szerint Mészáros Lőrinc és családja egy átlagos használatú dízelautó meglehetősen hosszú távú üzemanyagfogyasztását produkálhatta a múlt heti, Nápoly és Salerno közötti utazgatása során. A 444 fotósa által feljegyzett útvonal körülbelül 275 kilométer volt, de a Sanlorenzo hajógyár 62STEEL típusú jachtja ezt a távot komótos tempó és tetemes fogyasztás mellett teszi meg.

A „NER új luxusjachtja” mögött meghúzódó orosz szál

A jacht a két darab, egyenként 2400 lóerős motorjával a leggazdaságosabb üzemeltetési körülmények mellett – ez a 11 csomós, vagyis alig több, mint óránként 20 kilométeres sebesség tartása – 200 liter gázolajat éget el óránként. Ám a jármű ennél akár másfélszer gyorsabban is tud haladni, igaz, a tempó növelésével egyre meredekebben emelkedik a fogyasztás.

Mészárosék is reagáltak

A Népszava Mészáros egyik cégénél, az Opus Globalnál is rákérdezett a jachtozásra, illetve a hajó tulajdonosi hátterére. „A kérdésére, ami a Rose d’or tulajdonosi hátterére vonatkozik, érdemi tájékoztatást nem tudunk adni, tekintve, hogy Mészáros Lőrinc magánemberként vette igénybe a szolgáltatást.

Mészáros úr a nyári szabadságát tölti, közszereplőként is megilleti őt, hogy a magán- és családi életét tiszteletben tartsák”

– közölte az Opus sajtóosztálya.

The post Két évnyi dízelt jachtozott el Mészáros Lőrinc és családja – egy hét alatt appeared first on Forbes.hu.