:
Breaking News

A „NER új luxusjachtja” mögött meghúzódó orosz szál

A Superyachtfan nevű hajós szakmai portál szerint egy olyan orosz bányamilliárdosé a fedélzeten Mészáros Lőrincékkel lefotózott Rose d’Or nevű hajó, aki a Balkánon aktív ingatlanbefektető, és akinek egyébként van egy másik Sanlorenzo gyártmányú jachtja is. 

A Hvg.hu arról ír, hogy a 2023-ban vízre bocsátott Rose d’Or Konsztantyin Sztrukov kazah–orosz bányamágnás tulajdonában van. Ezen a luxusjachton fotózta le a 444 a felcsúti dollármilliárdost és családját.

A NER elit által korábban használt, ennél kisebb jachtok – a Lady Mrd és a Seagull – Szíjj László tulajdonában vannak, de a tendereken taroló építőipari nagyágyú ezeket jelenleg árulja. Sztrukovnak van egy másik Sanlorenzo (magyarul: Szent Lőrinc) gyártmányú luxushajója is.

Mészáros gazdagabb mint a bányamilliárdos

A ma is az Urál melletti Cseljabinszk városában élő Sztrukov és családja vagyonát anyalapunk, az amerikai Forbes 1,3 milliárd dollárra becsüli. A vagyon alaposan bezuhant a háború kitörése után, előtte 2,8 milliárd dollár volt.

Az amerikai Forbes valósidejű gazdaglistája alapján – ami a magyar Forbes szerkesztőségének számítását veszi alapul – Mészáros Lőrinc nála is gazdagabb, jelenleg 1,4 milliárd dollár a becsült vagyona.

A jacht értéke 27 milliárd forint körül lehet.

The post A „NER új luxusjachtja” mögött meghúzódó orosz szál appeared first on Forbes.hu.