:

Milliós támogatást ígértek tavaly a bezárni kényszerült fürdőnek, amit a mai napig nem kapott meg

Összesen 60 millió forintot ígértek a miskolctapolcai fürdőt üzemeltető cégnek, miután bezárni kényszerült tavaly ősszel. A fürdő kinyitott, az összeg viszont a mai napig nem érkezett meg a Miskolci Fürdők Kft-hez.

Hiába ígérték a helyi vállalkozók és a megyei iparkamara, hogy átvállalják a miskolctapolcai Barlangfürdő tavalyi működési költségeinek egy részét. Azonban a fürdő újranyitása után az ígért összeg csupán töredéke érkezett meg az üzemeltetőhöz – írja a Népszava.

Tavaly ősszel zárt be átmenetileg pár hétre a miskolctapolcai Barlangfürdő, mivel a fürdőt közvetve tulajdonló miskolci önkormányzat nem tudta kigazdálkodni a megemelkedett rezsiköltségeit. A fürdő bezárása része volt annak a takarékossági programnak, amivel a megyeszékhely megpróbált az elszabadult gáz-, és villamosenergia árak mellett is nyitva maradni.

A Barlangfürdőtől a megye turisztikai bevételei nagyban függnek, mivel a belföldi turisták mellett Szlovákiából és Lengyelországból is érkeznek látogatók. Ha nincs fürdő, vendég is kevesebb akad. A Népszava szerint tavaly a fürdő bezárásának hírére sorra mondták vissza a turisták a miskolci foglalásokat.

A fürdő októberben újból megnyitott. Ugyanis a helyi vállalkozók megkeresték a város vezetését és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát azzal, hajlandóak anyagilag támogatni a fürdő működtetését, ha azt újból kinyitják. A város, a kamara és a vállalkozók egyenlő arányban, 20-20-20 millió forintot felajánlva vállalták, hogy kipótolják a költségvetésből hiányzó 60 millió forintot.

Azonban az összeg csupán töredékét kapta meg eddig a fürdő.

A vállalkozók által felajánlott 20 millió forintból a Barlangfürdő újranyitását követően mindössze 700 ezer forint támogatási összeg folyt be a fürdőt üzemeltető kft. számlájára. További 3 millió forintos keretösszeggel pedig reklámszerződést kötöttek – válaszolta a miskolci városháza sajtóosztálya a Népszava kérdésére. Ezen felül részbeni segítség volt, hogy a helyi szállásadók nagyobb tételben vettek meg kedvezményes tarifával belépőjegyeket, amiket aztán később a vendégeik használtak fel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sem szerzett állami támogatást, hanem a saját keretéből segítette félmillió forinttal a Barlangfürdő ügyét.

Több ebből Milliós támogatást ígértek tavaly a bezárni kényszerült fürdőnek, amit a mai napig nem kapott meg Meredeken emelkedhet az üzemanyag ára, de a költségvetés megmentéséhez nem biztos, hogy elég lesz

A drágább belépőjegyekből fedeznék idén a költségeket

A városi önkormányzat a ráeső 20 millió forinton felül megelőlegezte a fürdőnek. Ez a pénz a város hozzájárulásaként az üzemeltetőnél maradt a költségek fedezésére. Az üzemeltető tavaly októberben, az újranyitásakor megemelte a belépőjegyek árát, így idén várhatóan ebből fogják kigazdálkodni a működési költségeket.

A belépőjegyek idén a következőképp alakulnak:

a felnőtt belépő (időkorlát nélkül): 6850 Fta gyermek, diák és nyugdíjas belépő (időkorlát nélkül): 5050 FtÁllandó miskolci lakcímkártyával a felnőtt fürdőbelépőért 4800,a kedvezményes gyermek, diák, nyugdíjas jegyért pedig 4100 forintot kell fizetni.

The post Milliós támogatást ígértek tavaly a bezárni kényszerült fürdőnek, amit a mai napig nem kapott meg appeared first on Forbes.hu.