:
Breaking News

Minden huszadik magyar nem tudja kifizetni az internet előfizetést

Minden huszadik magyar nem tudja kifizetni az internet előfizetést

Ismét közzétette az Eurostat a digitális szegénységről szóló listáját, melyen Magyarország a harmadik helyet foglalja el Románia és Bulgária mögött. Az uniós statisztikai hivatal adatai szerint száz magyarból öten, a legszegényebb rétegből tizenhatan nem engedhetik meg maguknak, hogy internetelérésre költsenek – írja a hvg.

Az adatok szerint az európai uniós átlag 2,4 százalék, a legszegényebb rétegekben ennél is rosszabb: 7,6 százalék. A magyarországi érték alapvetően 4,5 százalékos, a fokozottan hátrányos helyzetűek körében viszont 16,5 százalékos. Az Eurostat közölte, hazánknál csak a 25 százalékos Románia és a 20,5 százalékos Bulgária állampolgárai vannak rosszabb helyzetben.

Ennek oka többek közt abban keresendő, hogy 2022-ben is csak Bulgáriában volt alacsonyabb az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás, mint Magyarországon. 

A magyar értékek nemcsak uniós átlagban kiemelkedően rosszak, de régiós összehasonlításban is. Szlovákiában 9,9 százalékon áll a mutató, Horvátországban 6,7 százalékos, Ausztriában 3,4 százalékos, Szlovéniában pedig 100-ból mindössze 2,3 embert érint. A legkisebb, 1,0 százalékos digitális szegénységi értéket Dániában és Finnországban mérték.

The post Minden huszadik magyar nem tudja kifizetni az internet előfizetést first appeared on 24.hu.