:
Breaking News

A Magyar Nemzeti Galériában is kárt okozhatott a hétvégi vihar

Az ország egyik vezető múzeuma „váratlan technikai okokra” hivatkozva bezárt a hétvégére. A hétvégi esőzés a műtárgyakat is elérhette.

Nem lehetett a hétvégén megtekinteni az év egyik hazai múzeumi szenzációját, a Gulácsy életműkiállítást, mivel „váratlan technikai okokra” hivatkozva zárva volt a Magyar Nemzeti Galéria (MNG). A 444 több forrása megerősítette, hogy a hétvégi zivatarok miatt az épület jelentősen beázott. Az MNG a történtekről nem adott ki hivatalos közleményt, így a portál olyan források tájékoztatása alapján próbálta rekonstruálni a helyzetet, akik maguk nem jártak az épületben, de az ott dolgozó ismerőstől hallottak a történtekről.

Egy olvasó úgy tudja, beázott a műtárgyraktár, az irodák, a WC és a folyosók. Ugyanez a forrásunk úgy tudja, hogy valamennyi kiállításban is kárt tehetett az esőzés , ami azt jelentheti, hogy az eset több kiállítóermet is érint. Ő az MNG-ben dolgozó ismerősétől azt hallotta, hogy a falakon folyó víz műtárgyakat is ért.

Egy másik forrás azt erősítette meg, hogy az augusztus végén záró

Gulácsy-kiállítás képei közül többet le kellett venni, mert víz folyt a falakon.

Nem ez az első eset

A 444 úgy tudja, a mostani beázás nem az első. Az elmúlt években nagyobb zivatarok idején a Nemzeti Galéria rendszeresen beázott. Ilyenkor beázik a kupola, áznak a raktárok, a falakon csorog a víz.

Az MNG otthonául szolgáló Budavári Palota a Várnegyed legnagyobb és legjelentősebb műemléképülete. A Palota a Minisztelnökség alá tartozó Várkapitányság Zrt. kezelésében áll. Pár éve a VZrt. újjáépítette a déli összekötő szárnyat, benne a Szent István teremmel, az északi szárnyat pedig júniusban állványozták fel.

Több ebből Jobb, mint a mozi: ettől a tévétől leesik a vendégek álla! Napi 12 órát hordjuk, szart venni luxus – Budapest egyik legmenőbb utcájába költözött színes szemüvegeivel a Thinwood

A Nemzeti Galéria hivatalosan nem erősítette meg az információkat, valamint a 444 megkeresésére sem válaszoltak. A múzeum hétfőnként zárva tart, így várhatóan holnap derül ki, hogy mikor válik újból látogathatóvá a magyarországi képzőművészetet dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjteményt kezelő intézmény.

The post A Magyar Nemzeti Galériában is kárt okozhatott a hétvégi vihar appeared first on Forbes.hu.