:

27 milliárd forintos szuperjachton vakációzik Mészáros Lőrinc

27 milliárd forintos szuperjachton vakációzik Mészáros Lőrinc

A harmadik leggazdagabb magyar 23 százalékkal hosszabb jachtra váltott. A 444 szerint több olasz, köztük Capri kikötőjében is megfordult, ahol egy éjszakáért 3000 eurót kell fizetni.

A NER legújabb zászlóshajóját szúrta ki a 444, a fedélzetén a harmadik leggazdagabb magyarral, Mészáros Lőrinccel és családjával.

A 62 méter hosszú jacht a ROSE D’OR (Arany Rózsa) nevet viseli. Idén már több európai helyszínen is megfordult, először június 27-én vették igénybe. Járt már Málta fővárosában, aztán Szicília egyes városainál is lehorgonyzott (Taormina, Siracusa, Riposto).

A Superyachtfan nevű oldal szerint a ROSE D’OR ára 75 millió dollár volt, ami 360 forintos dollárral

számolva 27 milliárd forint körüli összeget jelent.

Több olasz kikötőben is megfordult

A 444 a jacht pontos útját is rekonstruálta.

Július 31-e reggelén érkezett Nápolyba, onnan délután már Mészáros Lőrinc gyerekeivel a fedélzetén indult el Amalfi irányába. Augusztus 2-án járt Positano alatt, este Salernónál, másnap újra Nápolyban, ahol augusztus 3-án délután csatlakozott Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea. Innen Caprira indultak, majd augusztus 4-én reggel Sorrento felé vették az irányt, és a Porto Marina di Cassano előtti magas sziklafal alatt strandoltak. Este újra Capri, az éjszakát a kikötőben töltötték. Augusztus 5-én reggel az Amalfi-part mentén újra Salerno felé tartott a szuperjacht. Több ebből Ők jelentik Európa gerincét, mégis sok akadállyal kell szembenézniük Túl sokat dolgozunk ahhoz, hogy a munkánknak ne legyen értelme – az ember, aki meggyógyította a Microsoftot

Hosszabb, tágasabb és még jacuzzi is van

Az új jacht 23 százalékkal hosszabb az elődjénél, hat kabinja van, 12 vendég elszállására alkalmas. A Sanlorenzo gyárottta az úgynevezett 62STEEL modellt, amiből összesen hármat építettek eddig. A ROSE D’OR-t idén adták át tulajdonosának. Csúcssebessége 18 csomó. Hatótávolsága 5000 tengeri mérföld, amihez tele kell tölteni 130 000 literes dízeltartályát.

Két darab 2400 lóerős, 3512C típusú Caterpillar motor hajtja. Két medencéje is van, egy kisebb, jacuzzira hajazó, valamint egy nagyobb medence. Hasonlóan a többi jachthoz (a Szíjj Lászlóhoz köthető Lady Mrd, Seagull, Artemy) ez is Máltán lett regisztrálva.

Íme, a 444 teljes videója, ami több olasz helyszínen is megörökítette a szuperjachtot.

The post 27 milliárd forintos szuperjachton vakációzik Mészáros Lőrinc appeared first on Forbes.hu.